characters characters

Obiective pentru noul an scolar

Propus de: SuntParinte.ro   |   14 august 2023    |   2382 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

5 obiective pentru noul an scolar
Noul an scolar aduce provocari, noutati si oportunitati, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Vor fi cu siguranta lucruri care va vor incanta, dar si situatii in care va veti lupta unii cu altii si cu cei din jur. Indiferent de circumstante, venim in sprijinul tau cu 5 obiective pe care le poti propune copilului tau pentru noul an scolar, astfel incat sa incepeti scoala cu dreptul. 

Citeste si:


Cinci obiective emotionale pentru noul an scolar


Decalogul parintelui de copil anxios la inceputul anului scolar


5 obiective pentru un an scolar de succes


1. Prezenta zilnica la scoala si seriozitate

Obiceiul de a lipsi de la scoala poate afecta nu doar rezultatele scolare ale copilului, ci si nivelul de disciplina si atitudinea fata de munca la maturitate. Obiceiurile formate in perioada scolii si copilariei tind sa ramana constante si mai tarziu, devenind parte a personalitatii noastre. Desi multi elevi tind sa creada ca a lipsi de la scoala e distractiv, pe termen lung, consecintele vor aduce numeroase neplaceri si lipsuri. In plus, asumarea rolului de elev inseamna asumarea unor responsabilitati si exersarea functiilor executive care vor fi utile si dupa ce scoala incheie.

2. Temele si invatarea consecventa

Temele nu sunt pedepse, asa cum le percep uneori elevii, ci au rolul de a ajuta la fixarea conceptelor invatate in clasa. Propune-i copilului tau ca in urmatorul an scolar, sa isi ofere timpul zilnic necesar pentru a-si face temele si sa prioritizeze aceasta activitate in programul zilnic. Desi uneori pot fi generatoare de stres, temele sunt utile nu doar pentru a obtine note bune, ci si pentru a retine mai usor informatia si pentru a facilita repetitia de dinaintea unui test.

3. Curiozitatea si abilitatea de a pune intrebari

Fie ca este vorba de intrebari care clarifica nelamuriri, fie ca este vorba de intrebari pe care copiii si le pot adresa lor insisi in timp ce invata, curiozitatea si obiceiul de a vedea lucrurile din perspective diferite sunt esentiale pentru invatare.
Incurajeaza-l pe copilul tau sa puna intrebari in clasa atunci cand nu a inteles, dar si sa abordeze invatarea in mod activ acasa, adresandu-si intrebari despre continutul lectiei.

4. Explorarea de lucruri noi

Obiectivele pentru noul an scolar nu trebuie limitate doar la activitatea de la scoala. Cursurile extrascolare, interesele si pasiunile copilului pot completa in mod armonios educatia acestuia.

5. Implicarea reala si autentica in relatiile cu cei din jur

Relatiile sociala la scoala sunt esentiale pentru starea de bine a copiilor si, indirect, pentru rezultatele scolare ale acestora. Atunci cand copiii se simt in siguranta din punct de vedere fizic si emotional, isi pot concentra atentia asupra invatarii. Incurajeaza-l pe copilul tau sa isi dezvolte competente sociale in acest an, dar si sa se exprime autentic in relatiile cu cei din jur.

Desi uneori pare o activitate total lipsita de importanta, stabilirea de obiective ii ajuta pe copii sa isi dobandeasca independenta si sa inteleaga ca pot sa aiba control asupra vietii lor. Cand un copil decide ca vrea sa faca tot ce ii sta in putere pentru a-si atinge un scop, va fi motivat sa faca asta pentru propria satisfactie, implicit va avea o motivatie intrinseca si nu extrinseca, cea mai buna recompensa posibila.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • 10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar
    Exercitiu de reflectie la sfarsit de an scolar
    18 iunie 2024   

    Inca un an scolar incheiat, inca o ocazie de a reflecta asupra experientei scolare a copilului tau. Fiecare sfarsit este si un nou inceput, dar pentru a marca cu adevarat incheierea anului scolar, este util sa il incurajezi pe copil sa faca un exercitiu de reflectie sau bilant cu privire la acesta.

  • Beneficiile automonitorizarii
    Beneficiile automonitorizarii: cum cresti motivatia si performanta
    18 septembrie 2023   

    Automonitorizarea este cea mai simpla si mai eficienta metoda pe care o avem la dispozitie pentru a ne imbunatati rezultatele, indiferent de domeniul de activitate.

  • Lipsa de motivatie cauze frecvente
    Lipsa de motivatie pentru invatare - cauze frecvente
    14 septembrie 2023   

    La inceput de an scolar, motivatia copiilor pentru invatare este la nivel crescut: entuziasmul revederii colegilor, un nivel mai ridicat de energie si bucuria unui nou inceput contribuie la elanul cu care cei mici incep scoala.

Mai multe