Atentia la copii si spatiile verzi
Spatiile verzi influenteaza pozitiv atentia copiilor
Natura sau spatiile verzi sunt benefice pentru dezvoltarea creierului copiilor, desi cercetarile pe acest subiect sunt inca limitate. Studiile anterioare au aratat ca spatiile verzi din apropierea scolilor pot imbunatati dezvoltarea cognitiva a copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani.
Un studiu recent publicat s-a concentrate asupra efectelor spatiilor verzi din jurul locuintelor copiilor asupra dezvoltarii lor intelectuale de la nastere si in primii ani de viata.
Afla mai multe despre atentia copiilor:
Sportul ii ajuta pe copii sa isi concentreze atentia mai bine
Captarea atentiei copiilor in clasa
La studiu au participat 1500 copii din Spania, urmariti in perioada 2003-2013. Autorii studiului au analizat densitatea spatiilor verzi la 100, 300 si 400 metri distanta de casa copiilor, la nastere, la varsta de 4-5 ani si la 7 ani. Cand copiii aveau 4-5 si 7 ani, le-au fost administrate doua teste de atentie, iar copiii care au crescut in zone cu multe spatii verzi au obtinut rezultate mai bune la testele de atentie.
Este primul studiu de lunga durata care analizeaza relatia dintre expunerea la spatii verzi si atentia copiilor. Spatiile naturale din orase incurajeaza relatiile sociale si activitatea fizica, reducand in acelasi timp expunerea la poluare si la zgomot, fiind astfel esentiale pentru dezvoltarea creierului copiilor.
Alte studii despre timpul petrecut de copii in natura au atras atentia asupra efectelor positive ale spatiilor verzi asupra memoriei copiilor.
Sursa: ScienceDaily.com
Adauga tu primul comentariu: