Scrisoarea lui Einstein catre fiul sau: “Inveti cel mai bine atunci cand faci ceva cu atata placere incat uiti ca timpul trece pe langa tine.”
La scurt timp dupa ce a terminat teoria relativitatii generale, Albert Einstein scria intr-o scrisoare adresata fiului sau ca „cea mai buna modalitate de a invata este atunci cand faci ceva si obtii o placere atat de mare, incat uiti ca timpul trece pe langa tine”.
O pledoarie pentru curiozitate si motivatie intrinseca, scrisoarea arata care este parerea celebrului fizician despre invatare.
Einstein a lasat in urma nu doar realizari remarcabile in domeniul fizicii, ci si o corespondenta bogata, in care isi exprima convingerile legate de viata si umanitate. Citatul atribuit lui, „Nu am un talent special. Sunt doar un curios pasionat.”a inspirat si incurajat oameni de toate varstele sa isi cultive curiozitatea si motivatia intrinseca. Speram ca acest fragment de scrisoare te va incuraja sa il lasi pe copilul tau aprofundeze ceea ce ii place si il intereseaza mai mult:).
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Exercitiu de reflectie la sfarsit de an scolar
Inca un an scolar incheiat, inca o ocazie de a reflecta asupra experientei scolare a copilului tau. Fiecare sfarsit este si un nou inceput, dar pentru a marca cu adevarat incheierea anului scolar, este util sa il incurajezi pe copil sa faca un exercitiu de reflectie sau bilant cu privire la acesta.
-
Beneficiile automonitorizarii: cum cresti motivatia si performanta
Automonitorizarea este cea mai simpla si mai eficienta metoda pe care o avem la dispozitie pentru a ne imbunatati rezultatele, indiferent de domeniul de activitate.
-
Lipsa de motivatie pentru invatare - cauze frecvente
La inceput de an scolar, motivatia copiilor pentru invatare este la nivel crescut: entuziasmul revederii colegilor, un nivel mai ridicat de energie si bucuria unui nou inceput contribuie la elanul cu care cei mici incep scoala.
Adauga tu primul comentariu: