characters characters

2/11 - Intelegerea semnificatiei limbajul vorbit
0-18 luni    Dezvoltarea Limbajului

02 aprilie 2019    |   687 vizualizări
Poarta dialoguri cu copilul de la varste cat mai mici, oferind acestuia posibilitatea de a raspunde non-verbal, apoi verbal.

Non-verbal: limbajul trupului face parte din comunicare si poate reprezenta peste 50% din ceea ce comunicam, de aceea, la inceputurile comunicarii, cuvintele se imbina cu gesturile.

Pentru a fi sigura ca juniorul te-a inteles, poti folosi gesturi simple. De exemplu, pentru a urmari obiectivul: indica obiecte familiare cand ele sunt denumite, explica-i si facand si tu acelasi exercitiu.

Asigura-te ca intelege sa arate obiectul atunci cand acesta este denumit, pastrand o atitudine calma si optimista, chiar daca juniorul nu va raspunde rapid provocarii. Actioneaza ca un model pentru copil, incurajand copilul sa te imite.

Verbal: poti sa ii canti si sa folosesti cuvinte repetitive. Repetitia, in aceasa etapa, reprezinta cheia dezvoltarii limbajului.

Activitate: copilul tau-micul profesor

  • Jocurile de denumire si indicare a partilor corpului: „Unde sunt ochii tai?”, „Ce este aceasta?” „Unde este nasul?” pot fi sub alta forma. Daca are un an de zile, poti sa ii propui copilului tau sa ii explice ursuletului de plus preferat unde sunt ochii sau gura, parul, nasul.
  • Spune-i celui mic: Hai sa ii explicam ursuletului unde ai tu nasul? Cand vei observa ca stapaneste cunostintele legate de fizionomia sa, poti incerca si o altfel de varianta de joc: gresind raspunsurile intentionat. Va fi delicios cand te va corecta.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu