Utilitatea jocului:
familiarizarea cu operatia de inmultire
Materiale folosite:
bile, chibrituri, boabe de fasole, monede sau pietricele, foi de hartie si creioane
Desfasurarea jocului:
- Daca esti acasa foloseste bile, chibrituri, boabe de fasole, monede, iar daca jocul se desfasoara in aer liber pregateste pietricele.
- Aceste obiecte sunt puse la un loc si vor reprezenta ouale din cuiburi.La comanda, copiii iau obiecte pe care le asaza in cuiburi (grupe) .
- Exemplu: Conducatorul de joc ridica mana si zice: Faceti cuiburi cu cate 5 oua! Copilul/copiii asaza „ouale” sub forma unui cerc. Dupa ce au facut primul cuib, continua cu cel de-al doilea si tot asa pana cand aud comanda Stop! Fiecare jucator numara cuiburile complete (de cate 5). Apoi, prezinta, calculand cu voce tare, sub forma de adunare repetata si sub forma de inmultire numarul „oualor” folosite. Castigator este copilul care a construit cele mai multe cuiburi complete.
- Jocul se repeta de cateva ori, alegandu-se numere diferite de „oua” in cuiburi. Cuiburile construite de fiecare jucator la fiecare repetare se insumeaza. Conducatorul de joc tine evidenta scorului si premiaza castigatorul cu o bomboana sau o jucarie mica.
Locul de desfasurare al jocului poate fi in casa, in bucatarie, in curte, in parc.
Adauga tu primul comentariu: