Are greutati in folosirea anumitor adverbe, face incorect acordul dintre acestea si verbele pe care le determina. (Exemplu: in loc sa spuna: El sta departe., spune: El sta in departare. sau (in)departat.
Copilul tau nu poate invata cuvinte/notiuni pana ce gandirea nu ii va permite acest lucru. Adverbele de loc: aici, acolo, sus, jos, sunt mai concrete si de aceea copilul tau le retine mai usor. Adverbe de loc precum: aproape, departe, alaturi, undeva sunt mai dificil de folosit de catre copil deoarece nu le intelege foarte bine sensul.
Dezvoltarea vocabularului copilului tau cu adverbe se realizeaza in timp, prin exersare zilnica. Intai sunt preluate adverbe de loc, pentru ca sunt mai concrete, apoi le va invata si pe cele timp sau de mod.
Ce poti face ca parinte
- Folosind jucariile preferate de copil sau obiecte din spatiul casei care prezinta inters pentru el, poti incepe jocuri de localizare a obiectului respectiv. Astfel, copilul va folosi adverbele de loc: sus, jos, alaturi, aproape, departe, in fata, in spate, alaturi, dincolo intr-un mod placut.
- Cand mergeti cu copilul la plimbare cu masina, localizati diversele obiecte/locatii pe care le intalniti pe drum: Vezi camionul galben de acolo? Aici este autogara.; Departe pe deal se vede fabrica.; Parcul este aproape de casa noastra.
- Jocurile in aer liber sunt foarte indragite la aceasta varsta. In spatiul liber, poti folosi o mare varietate de obiecte si locuri de reper. Exemplu: Hai sa stam aici.; Vino mai aproape de copac!; Stai mai departe de leagan.; Nu urca prea sus pe tobogan! Incurajeaza-l sa spuna si el astfel de propozitii
Adauga tu primul comentariu: