De ce sunt importante pauzele in invatare?
Iti doresti ca fiul sau fiica sa aiba numai rezultate bune la scoala? Atunci sa invete! E obosit(a)? Inca un pic si o sa-i treaca! Incepe sa caste? Probabil ca nu se concentreaza suficient de mult. A inceput sa isi scrie temele dar ramane cu privirea in gol si are nevoie de o atentionare din partea ta ca sa continue? Este distrat(a), nu ii place sa invete sau e lenes(a). Sau... poate are nevoie de o pauza.
Iata cateva informatii despre importanta pauzelor in invatare:
- Pentru a avea performante scolare bune este necesara o perioada de maxim 25 de minute de concentrare, dupa care este recomandat sa ia o pauza de maxim 10 minute.
- Nu este nevoie sa ia o pauza daca simte ca invata eficient si cu placere. O activitate placuta de invatare, aleasa in mod voluntar, poate sa il energizeze pe copil. Pauza este recomandata atunci cand invatarea devine obositoare si copilul simte ca nu isi mai poate concentra atentia.
- Pentru cei care pot dormi in timpul zilei, un somn scurt, de maxim 20 minute este recomandat dupa o perioada de invatare. Memorarea si fixarea materialului invatat se face mai rapid atunci cand se ia o mica pauza de relaxare profunda, similara unui somn de cateva zeci de minute.
- Pauzele ar trebui sa delimiteze sesiunile de invatare pentru materii diferite. Este recomandabil sa se ocupe de o singura materie sa ia o pauza de 10-20 minute si apoi sa invete la urmatoarea materie. De asemenea, materiile care seamana intre ele (de exemplu, limba spaniola si limba italiana) trebuie asezate in programul de invatare la distanta una de cealalta.
Ce e recomandat sa faca copilul in pauzele de invatare?
- Sa se relaxeze.
- Sa bea apa.
- Sa faca ceva ce ii place si il deconecteaza pentru cateva zeci de minute.
- Sa se ridice de pe scaun si sa se puna in miscare. Afla de ce este bine pentru copil sa faca miscare in pauzele dintre ore.
- Sa se plimbe pe afara.
- Sa caute sa priveasca cat mai mult in departare (exercitii foarte bune pentru a indeparta oboseala globilor oculari dupa o perioada de concentrare).
- Sa faca exercitii de respiratie sau relaxare.
- Sa evite sa intre pe retelele de socializare sau pe chaturi.
- Sa faca ordine pe birou.
Cu toate ca sunt indicate pauzele in invatare, cel mic ar putea sa devina prea des adeptul lor sau ar putea sa le prelungeasca mai mult decat este bine. In asemenea cazuri, apare amanarea sau procrastinarea, fenomen care afecteaza semnificativ eficienta invatarii.
Copilul tau cat de des face pauze atunci cand invata?
O metoda eficienta de prin care sa ii mentii copilului tau interesul pentru scoala, este prin a-i prezenta metoda alternativa de invatare numita e-learning. Platforma online ExamenulTau.ro este utilizata cu succes de mii de elevi din toata tara si nu numai, datorita beneficiilor sale: cuprinde materia completa necesara Evaluarii Nationale, clasa a VIII-a din toti cei 4 ani de gimnaziu, este accesibila de oriunde prin conexiune la internet si este extrem de intuitiva si usor de folosit.
Cu ajutorul platformei ExamenulTau.ro copilul tau va invata de oriunde se simte confortabil, in ritmul propriu, pentru cat timp vrea si la ce capitole vrea.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 obiceiuri zilnice care ii ajuta pe copii sa invete
Obiceiurile zilnice bune sunt cele care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba performante si sa se simta impliniti din toate punctele de vedere.
-
Anul Nou. Cinci obiceiuri noi de invatare pentru copilul tau
Inceputul anului nou poate fi o ocazie perfecta pentru a vorbi cu copilul tau despre felurile in care isi poate imbunatati rezultatele scolare. Iata cinci obiceiuri de invatare eficienta pe care le poate dezvolta in acest an.
-
Pregatirea pentru Evaluarea Nationala incepe din timp – asigura-te ca ii oferi copilului tau sprijinul de care are nevoie
Pregatirea pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a trebuie inceputa din timp. Este nevoie ca un copil sa inteleaga si sa invete notiunile predate la clasa, sa aplice acele informatii si sa rezolve exercitii pentru a se familiariza cu formatul si modul in care sunt structurate cerintele.
Adauga tu primul comentariu: