characters characters

Cum organizezi spatiul din camera copilului?

Propus de: SuntParinte.ro   |   18 septembrie 2013    |   4473 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Pentru inceput, iti propunem un simplu exercitiu: inchide ochii si vizualizeaza camera copilului tau; acum descrie-o folosind trei cuvinte. Daca printre cele trei cuvinte se numara si “dezordonata” sau “dezorganizata” inseamna ca fie ai de-a face cu un copil putin imprastiat, fie camera copilului nu este amenajata pentru a fi functionala.


*Sursa foto: Flickr.com

Pentru a-ti ajuta copilul sa aiba mai multa ordine in camera, sa isi gaseasca cu mai mare rapiditate lucrurile atunci cand le cauta, sa poata face mai usor curatenie, iti propunem urmatoarele recomandari:

1. Imbracamintea de sezon se foloseste, cea de extra-sezon se depoziteaza separat. Daca nu ai un dulap suficient de mare pentru toate hainele copilului, la inceputul fiecarui anotimp, ajuta-ti copilul sa isi aleaga din dulap hainele pe care nu le va folosi in perioada urmatoare. Ceea ce nu este necesar se va pune in saci, pungi sau alte recipiente pentru a fi depozitate altundeva decat in camera lui.copilului. Garajul, o alta camera sau podul pot fi locurile cele mai bune pentru a pune ceea ce nu se va mai folosi decat in alt sezon, peste cateva luni de zile.

2. Cumpara o mobila simpla, dar functionala.
De exemplu, alege un pat cu spatiu de depozitare dedesubt. In cazul in care nu iti permiti sa cumperi un pat nou, poti sa folosesti diverse cutii cartonate sau din diferite materiale care incap sub pat si in care copilul tau poate sa isi puna caietele de care nu are nevoie in perioada urmatoare, colectiile pe care le are, carti pe care le-a citit, obiecte sportive pe care le foloseste rar etc.

3. Creeaza mai mult spatiu. Peretii sau podelele pot aduce un plus de spatiu pentru depozitare. De exemplu, poti agata pe pereti diverse rafturi de marimi diferite (si asta cu atentie si tinand cont de ce anume poate depozita pe ele rafturi- nu sunt functionale niste rafturi din lemn facute cat sa incapa cartile, in cazul in care copilul tau are nevoie de un spatiu unde sa-si puna blocul de desen si caietele in format A4) sau realizate niste suporturi pentru diverse obiecte (de exemplu, un loc pentru paletele de tenis, manusile de box etc.). In podele sau parchet, in cazul in care ai un spatiu gol, poti introduce o cutie in care copilul sa isi puna fotografiile sau obiecte pe care le-a colectionat de-a lungul timpului.

4. Pune la vedere un cos cu haine murdare si unul pentru gunoi. Deseori, copiii amana sa isi duca hainele la spalat ori sa arunce mizeriaile din camera, asa ca acestea ajung imprastiate in locuri in care nu ar trebui sa se afle. O solutie ar fi sa asezi in camera copilului tau un cos cu rufe pe care sa il duca la baie o data la doua zile si un cos mic de gunoi, pentru hartii si alte resturi.

5. Mai ales daca ai fata, asigura-te ca are cutii de dimensiuni mici sau recipiente pentru accesorii si obiecte mici. Dezordinea din camerele fetelor apare deseori din cauza agrafelor care raman imprastiate, a cerceilor si inelelor, a produselor pentru aranjarea parului etc.

O camera organizata nu necesita mult timp, nu este costisitoare si nici nu cere mult efort. Doar utilizand spatiul intr-o maniera simpla iti poti ajuta copilul sa gaseasca in propria camera un loc pentru fiecare obiect pe care il detine. Totul se rezuma la functionalitate.
Esti multumita de ordinea din camera copilului tau? Camera copilului tau cum este organizata?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Copilul dezorganizat
    Copilul dezorganizat. Cum poti sa il ajuti
    14 septembrie 2022   

    Copilul tau intarzie frecvent la scoala pentru ca nu se poate organiza eficient dimineata? Sau ai un adolescent care nu isi gaseste niciodata lucrurile de care are nevoie ori un preadolescent care pare sa uite mereu un detaliu important pentru o tema sau un proiect la scoala. Dezorganizarea in randul copiilor de varste mai mari poate ascunde probleme de atentie sau functii executive.

  • Copilul cu rol de parinte. Urmarile la maturitate
    Copilul cu rol de parinte. Urmarile la maturitate
    01 februarie 2022   

    Un fenomen deseori intalnit in familiile mai putin functionale este copilul care isi asuma rolul de parinte, avand responsabilitati specifice adultilor.

  • Dezordinea si performanta scolara a copiilor
    Afecteaza dezordinea performanta scolara a copilului tau?
    04 martie 2021   

    Se spune deseori ca „un birou dezordonat inseamna o minte dezordonata”, dar si ca „un birou dezordonat inseamna o minte creativa”.

Mai multe