Cum dezvolti increderea fata de copilul tau
„In fond, cu totii avem nevoie de acelasi lucru. Dorim sa fim conectati cu cei din jurul nostru, sa avem putere si cu totii avem nevoie ca actiunile noastre si gandurile noastre sa fie restructurate din cand in cand. Fiecare copil pe care l-am vazut de la nastere si pana in perioada adolescentei are nevoie ca cineva sa se uite in ochii lui, el sa se uite in ochii celorlalti si sa aiba incredere ca nevoile lui vor fi respectate si indeplinite. (…) Cu totii avem nevoie de aceleasi lucruri. (…) Aceasta este baza umanitatii.”, sustine dr. Karyn Purvis promotor al parentingului bazat pe incredere.
In conceptia lui Purvis, parentingul bazat pe incredere inseamna:
- Interactiunea cu copiii bazata pe joaca: copiii sunt mai receptivi daca orice forma de disciplina vine imbracata in forma jocului.
- Orientarea catre o relatie apropiata cu copilul: copiii au nevoie sa stie ca ceilalti sunt la acelasi nivel cu ei si vor gasi intelegere si comunicare deschisa.
- Sa dai copilului libertate: atunci cand greseste, copilul primeste o a doua sansa pentru a-si corecta comportamentul si, de cate ori este posibil, este lasat sa faca alegeri.
- Exprimarea iubirii prin comportamente si gesturi: copiilor le place sa fie atinsi, imbratisati si sa se simta iubiti- in acest mod reducem anxietatea si fricile celor mici si promovam atasamentul fata de acestia.
- Incurajarea copilului. Parintele isi incurajeaza copilul si are in acelasi timp incredere in el ca poate reusi ce isi propune.
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/30800139@N04/3879111346
Articolul continua pe pagina urmatoare: Cum dezvolti increderea in copil?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cand copilul spune frecvent "Nu pot!"
Copilul care spune deseori ”Nu pot!”, ascunde probleme diverse ce pot sa aiba legatura cu dezvoltarea sa de natura emotionala, increderea in sine sau cu modul in care percepe situatia cu care se confrunta.
-
Descurajarea la copii - cum o poti reduce
Copiii nu au nevoie de multe pentru a se descuraja: o simpla privire dezaprobatoare din partea parintilor, un deget ridicat sau un cuvant ironic sunt suficiente pentru a-i face pe cei mici sa isi piarda speranta in propriile puteri.
-
6 moduri de a-i ajuta pe copii sa evite problemele legate de imaginea corporala
Studiile sustin ca inca de la varsta de 3-5 ani, copiii incep sa dezvolte ingrijorari cu privire la aspectul fizic si la greutatea corpului si implicit sentimente de nefericire
Adauga tu primul comentariu: