characters characters

Cand are copilul nevoie de meditatii?

Propus de: SuntParinte.ro   |   01 aprilie 2010    |   6615 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Copiii rudelor tale fac meditatii la romana, matematica si geografie, in functie de interesele lor scolare. Copiii vecinilor merg la meditatii la romana pentru ca pur si simplu nu reusesc sa se descurce si sa se ridice la standardul cerut de profesorul de la clasa. Copilul tau a inceput de cateva saptamani sa se planga de profesorul de matematica, de faptul ca nu intelege materia si nu stie sa faca exercitiile. Ce te faci intr-o astfel de situatie?



Iata cateva semne care  indica faptul ca sunt necesare meditatiile:

 

  • In ciuda faptului ca depune eforturi vizibile (isi face temele, citeste suplimentar si isi petrece destul de mult timp invatand), notele lui sunt in continua scadere sau nu se observa nicio imbunatatire.

  • Chiar daca petrece mult timp realizand o tema, aceasta nu se ridica deseori la standardul cerut sau nu reuseste sa o termine.

  • Incearca zi de zi sa fie mai bun si depune efort in acest sens, dar ii lipseste increderea in propriile capacitati.

  • Inaintea examenelor sau a testelor traieste un nivel ridicat de anxietate.

  • Frica de a esua sau de a fi criticat de profesori sau colegi este extrem de ridicata si asta poate duce chiar la refuzul de a mai merge  la scoala.

  • Profesorii se plang de faptul ca pare sa nu se ridice la nivelul mediu al clasei, ca pare nesigur pe el mai ales in timpul testelor si prezinta tentative de a copia.

  • Unii profesori ti-ar putea spune ca fiul sau fiica ta nu intelege deseori materia sau lectia predata, iar temele nu sunt prea bine facute.

  • Fraze sau propozitii de genul:  “Nu o sa reusesc niciodata sa inteleg asta”, “Nu pot sa invat la materia asta, mi se pare o prostie si chiar indescifrabila”.

  • Copilul poate ajunge sa-ti spuna pur si simplu ca renunta si nu mai poate ori sa dea semne fizice ca nu e capabil sa  mearga inainte.


Care sunt solutiile daca ai intalnit in cazul copilului tau aceste semne?


1. Vorbeste deschis cu copilul tau si afla daca isi doreste sa ia ore particulare si daca el crede ca acestea il vor ajuta.

 

2. Ia legatura cu profesorii copilului tau. Pentru a depasi aceste momente dificile, vei avea nevoie de sprijinul cadrelor didactice. Pentru a te asigura ca ii poti contacta cu usurinta, poti crea grupul de discutii al clasei copilului tau. Invita in acest grup profesorii copilului tau si parintii colegilor, pentru a discuta despre dificultatile intampinate de copii in invatare, despre modalitatile de a le depasi sau despre evenimentele care au loc la scoala copilului.


3. Poarta o conversatie cu profesorul/dirigintele de la clasa pentru a te lamuri si a-ti raspunde la intrebarile pe care le ai.


4. Daca din punct de vedere financiar nu stai prea bine, atunci ar fi ideal sa te pui cu burta pe carte. Cauta informatii privind materia la care copilul tau prezinta deficiente pentru a te familiariza cu aspectele cerute la clasa.


5. Cauta metode de invatare eficienta  sau informatii privind cum sa-l motivezi sa depuna eforturi in continuare pentru a persevera.


6. Invata-l sa-si organizeze timpul  in asa fel incat sa reuseasca sa se pregateasca pentru fiecare materie predata la clasa.


Recomandarile tale:
Noi am prezentat pe langa caracteristicile copiilor care au nevoie de meditatii si o serie de informatii si modalitati alternative de a-l ajuta sa invete. Asteptam sa ne povestesti din experienta ta cu copilul, despre primele contacte pe care le-a avut cu meditatia. Cand? De ce? La ce materie? Ce parere ai despre meditatii: sunt un moft sau o necesitate?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Gabi Alama
    Gabi Alama    07.04.2010 - 11:41
    in alte cazuri insa, este nevoie de un efort special atat din partea copilului, cat si din partea cadrului didactic. Iar de cele mai multe ori, cadrul didactic la clasa nu are suficient timp pentru a se ocupa indeaproape de fiecare copil. De aceea, cred ca uneori meditatiile sunt utile si pentru copiii care vor doar sa stapaneasca materia, nu neaparat sa faca performanta. Pentru performanta, intr-adevar, meditatiile sunt necesare si recomandabile.
  • emitudosie
    emitudosie    07.04.2010 - 07:36
    Singurul motiv pentru care un copil ar trebui sa se gandeasca la meditatie ar fi acela ca vrea sa invete mai mult ca la clasa, ca doreste sa faca performanta.
    In rest copilul trebuie sa vrea sa inteleaga in clasa si sa depuna efort pentru aceasta. Din experienta stiu ca unii copii vor, dar cand este vorba sa depuna efort... nu stiu ce inseamna.Iar un copil care nu vrea sau nu depune efort sa invete degeaba merge la meditatie.

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Invatarea remediala versus invatarea accelerata
    Cum pot fi ajutati copiii sa recupereze materia in acest an scolar
    14 septembrie 2021   

    Un studiu international arata ca invatarea accelerata este mai eficienta decat invatarea remediala, oferind o posibila directie de actiune cadrelor didactice si parintilor copiilor care au ramas in urma cu invatarea in anul scolar anterior.

  • Cum se poate recupera materia pierduta in timpul pandemiei
    Cum se poate recupera materia pierduta in timpul pandemiei
    09 februarie 2021   

    Nevoia de a recupera materia scolara in urma pandemiei Covid-19 este o problema cu care se confrunta scoli din intreaga lume. Iata cateva abordari prezentate de literatura de specialitate internationala.

  • Ce comportamente au copiii perseverenti
    Ce comportamente au copiii perseverenti
    13 iulie 2020   

    O combinatie de pasiune, motivatie si hotarare de a reusi sta la baza succesului in orice domeniu. Perseverenta, arata studiile, este mai importanta decat nivelul de inteligenta sau abilitati.

Mai multe