Articole
-
Copil timid sau introvertit? Cum faci diferenta
Desi se pot manifesta la fel (iar uneori apar impreuna), temperamentul introvertit si timiditatea sunt diferite, iar daca esti parinte, este important sa recunosti diferentele dintre ele, pentru a-l ajuta in mod adecvat pe copilul tau.
-
Cum pot cadrele didactice sa ii ajute pe elevii timizi
Atunci cand cei din jur le apreciaza calitatile si ii accepta fara a-i critica, elevii timizi vor descoperi ca socializarea poate fi si placuta si ca nu este nevoie sa o evite cu orice pret.
-
Ce inseamna comportamentul asertiv
In sine, cooperarea cu cei din jur este desigur, un lucru pozitiv. Insa copiii au nevoie sa invete si cum sa spuna nu, cum sa isi exprime emotiile si cum sa reactioneze atunci cand fac greseli.
-
Despre copilul timid
„Ultimul lucru la care se gandesc parintii cand asteapta nasterea copilului lor este sa se intrebe daca e sau nu timid” spune psihologul american Philip G. Zimbardo.
-
Parintele anxios si copilul 2
Adultii ajung adesea sa ceara ajutorul terapeutic pentru copil, pentru ca acesta este timid, evitant, angoasat, excesiv de plangacios, pare ca nu vrea sa se desparta de parinte. Legatura este de multe ori usor de facut si intrebarea mea este adesea aceeasi...cum simtiti voi ,adultii, despartirea de copil? Ce simtiti voi adultii in fata lumii si a realitatii?
-
Cand copilul traieste in ridicol, invata sa fie timid 14
“Hai, nu te supara acum. Ce, nu se mai poate glumi cu tine?” este o replica frecvent utilizata de copiii sau adultii carora le place sa ii puna pe altii intr-o postura ridicola. Adevarul este ca intre a glumi si a pune pe cineva intr-o situatie ridicola este o linie fina, pe care multi dintre oameni o depasesc usor, uneori chiar si in relatia cu un copil. Orice copil ridiculizat este pus intr-o situatie din care nu poate castiga: daca riposteaza si arata ca este afectat, risca sa fie ridiculiza
-
Analiza Scoala Altfel- ce cred cadrele didactice, parintii si copiii
Programul Scoala Altfel, desfasurat in saptamana 2-6 Aprilie 2012, a avut ca scop implicarea copiilor, cadrelor didactice si a parintilor in activitati educative inedite.
-
Preadolescentul timid
Ai vrea ca fiul sau fiica ta sa aiba mai mult “curaj” atunci cand interactioneaza cu alte persoane? Ti-ar placea sa se afirme in plan social mai mult, pentru ca stii ca are o multime de calitati care trec neobservate de ceilalti pentru ca este prea “timid”? Timiditatea se manifesta la orice varsta si cu cat trece mai mult timp fara a lua masuri, cu atat exista mai multe sanse sa se agraveze.
-
Adolescentul timid
Adolescentul tau evita interactiunea cu persoane necunoscute si nu are prea multi prieteni? Nu se descurca bine in situatii in care este in centrul atentiei, desi simti ca isi doreste acest lucru? Timiditatea se manifesta atunci cand exista cel putin inca o persoana in apropiere. In acest, caz ea poarta numele de timiditate situationala si apare cand cel din apropiere (observatorul/ evaluatorul) este: o persoana de sex opus, cineva cu o autoritate ridicata ori o persoana straina.
-
Timiditatea la prescolar 1
“Copilul meu nu se implica niciodata din proprie initiativa in activitatile de la gradinita. Cu toate astea, atunci cand vine acasa imi povesteste si exerseaza de fata cu mine, tot ce a invatat la gradinita. E timid si niciodata nu cred ca se va transforma intr-un lider sau o persoana care sa iasa in fata. Va fi mai degraba unul care urmeaza instructiunile celorlalti.”, spune un parinte preocupat de faptul ca cel mic este prea timid.