Numaratoarea pana la Anul Nou – baloane cu surprize
Cu totii suntem de acord ca nu conteaza locul in care ne aflam, ci oamenii pe care ii avem aproape. In cazul in care de Anul Nou v-ati decis sa ramaneti acasa, iti propunem o modalitate aparte de a petrece impreuna cu familia si de a va bucura de sosirea noului an. Poti propune jocul ”Baloane cu surprize”.
De ce ai nevoie?
- 6 baloane colorate;
- o carioca neagra;
- biletele din hartie alba sau colorata;
- o sfoara.
Cum se realizeaza?
1. Fiecare balon reprezinta o activitate care poate fi facuta intr-o ora. Vei avea 7 baloane (cate un balon pentru fiecare ora), daca vrei sa incepi numaratoarea incepand cu ora 18:00 si pana la 00:00 sau mai multe baloane, daca vrei sa incepi mai devreme. Astfel, vei petrece intr-un mod interactiv seara de trecere spre anul urmator.
2. Pe fiecare biletel in parte vei trece o activitate sau vei lipi imaginea unei activitati pe care sa o faceti impreuna cu toata familia.
3. Veti introduce rand pe rand biletelele in cate un balon pe care apoi il veti umfla. Poti introduce mai multe biletele intr-un singur balon, daca o singura activitate nu este suficienta pentru „a acoperi” o ora intreaga.
4. Baloanele se vor lega si se vor prinde de sfoara. Scrie pe fiecare balon ora careia ii corespunde.
5. La fiecare ora fixa unul din copii va sparge cate un balon si va citi activitatea pe care o veti face cu totii pana cand va veni randul urmatorului balon sa dezvaluie ce a pregatit copiilor.Balonul pe care vei scrie ora 00:00 poate fi umplut cu confetti, pentru a sarbatori intrarea in noul an.
Inainte de a-ti propune si o serie de activitati ce pot fi trecute pe biletele, imbraca-i pe cei mici festiv daca isi doresc asta. Unele fetite poate vor dori sa fie printese, in timp ce baieteii vor vrea sa fie cavaleri sau mascati. Indiferent cum ar fi, ai grija sa ii ajuti sa obtina infatisarea pe care si-o doresc.
Iata acum si cateva idei de activitati din care puteti alege ce va place mai mult:
- Calatoria inimii. O activitate prin care sa il inveti pe copil despre emotii prin activitati de colorat, pictura, lipire si modelare. Iata ce inseamna aceasta activitate.
- Trenuletul cel mai lung
- Unde s-a oprit sticla
- Cioc-cioc cine e?
- Construim din betisoare
- Pisicuta din triunghiuri
- Poti opta pentru diverse jocuri de grup, precum „Urmareste liderul”, sau poti alege jocurile potrivite varstei copiilor: jocuri pentru prescolari, pentru scolari, pentru preadolescenti si pentru adolescenti.
- Urmariti un episod din desenele preferate ale copiilor.
- Revedeti fotografiile din album pe care le-ati realizat anul anterior si rememorati amintirile cele mai frumoase.
- Luati-va un interviu de sfarsit de an, in care sa recapitulati momentele cele mai frumoase, dar si cele mai dificile, lucrurile pe care le-ati invatat, locurile pe care le-ati vazut si amintirile pe care vreti sa le pastrati.
- Jucati mima.
Atunci cand e ora fixa incepand cu ora 18:00 si pana la 00:00, copiii vor sparge cate un balon si vor trebui sa realizeze activitatea notata. Trecerea spre Noul An va fi una plina de entuziasm si bucurie nu doar pentru ca petreceti timp impreuna, ci si pentru ca timpul este unul de calitate.
Speram sa intrati in Noul An cu bucurie si caldura in suflete si in 2015 sa continuam impreuna pe SuntParinte.ro seria de activitati in familie.
*Credit foto:Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net
Adauga tu primul comentariu: