characters characters

7 recomandari pentru fericire si implinire

Propus de: SuntParinte.ro   |   10 august 2021    |   854 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

7 recomandari pentru fericire
Patru elemente sunt esentiale pentru o viata fericita. Cum le putem incuraja in viata de familie si cum ii putem creste pe copii astfel incat sa le adopte la randul lor.

Citeste si:

Cinci lucruri de care depinde starea de bine a copilului tau

10 actiuni care pot aduce mai multa fericire in familia voastra


Cercetatorii care studiaza fericirea si starea de bine arata ca exista patru elemente asociate cu acestea:

  • Autenticitatea
  • Excelenta
  • Cresterea
  • Semnificatia


Sapte recomandari pentru mai multa fericire si implinire


Asumarea propriilor valori morale si respectarea lor.
Aceasta recomandare este strans legata de conceptul de autenticitate si libertate interioara. Atunci cand putem sa luam decizii pornind de la valorile morale care conteaza pentru noi, traim un nivel mai ridicat de satisfactie personala si profesionala. Ajuta-l pe copilul tau sa descopere care sunt valorile morale importante pentru el si, pe cat posibil, sa actioneze in directia lor. Voluntariatul, cursurile extrascolare, activitatile caritabile sau mici gesturi de generozitate sunt cai prin care copiii isi urmeaza propriile valori morale.

Stabilirea de obiective si scopuri in viata. Acestea ne ajuta sa traim o viata cu sens, atat timp cat corespund valorilor, abilitatilor si intereselor noastre. Ele pot avea legatura cu cariera, viata de familie, viata sentimentala sau pur si simplu cu niste dorinte pe care le-am avut de mult timp, dar nu am actionat pentru a le indeplini.

Dezvoltarea abilitatilor si capacitatilor personale poate facilita atingerea obiectivelor si a satisfactiei personale cu viata. Ii poti oferi un model copilului tau in acest sens, aratandu-i ca invatarea si cunoasterea nu se incheie o data cu educatia formala, ci continua toata viata.

Relatiile sociale de calitate. Inca din copilarie, relatiile sociale contribuie la echilibrul emotional si la dezvoltarea noastra armonioasa. Ajuta-l pe copil sa aiba relatii de prietenie si nu neglija propriile tale relatii sociale.

Contributia la binele celorlalti. Actiunile prin care ii ajutam pe cei din jur contribuie la nivelul de semnificatie pe care simtim ca il are viata noastra. Incearca sa incurajezi in familia ta actiunile prin care oferiti ajutor si sprijin celor care au nevoie.

Sinceritatea fata de sine. In timp, ne putem indeparta fara sa ne dam seama de propriile dorinte, idei si emotii, pentru ca ne lasam coplesiti de ceea ce trebuie sa facem si de asteptarile celor din jur fata de noi. Incearca sa dai dovada de mai multa compasiune fata de tine insuti, sa accepti propriile imperfectiuni, dar si propriile emotii. Astfel, ca parinte, vei putea fi mai autentic in relatia cu copilul tau, ii vei putea valida emotiile sale si il vei invata sa fie la randul lui sincer fata de el insusi.

Timp si energie pentru lucrurile pe care vrem sa le facem. Printre responsabilitatile pe care ni le-am asumat si grijile care ne pot epuiza energia, este dificil sa ne imaginam ca este posibil sa facem si lucrurile care ne aduc bucurie sau relaxare. Cu toate acestea, satifactia fata de viata nu este posibila in lipsa lor.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • 3 abilitati esentiale pentru rezilienta copiilor
    3 abilitati esentiale pentru rezilienta copiilor
    18 noiembrie 2024   

    Rezilienta este o super putere a copiilor care ii ajuta sa faca fata oricaror probleme in viata. Inca din primii ani de viata, ei se vad nevoiti sa rezolve probleme, sa isi gestioneze emotiile si sa isi asume riscuri, de aceea, e important sa incerci ca parinte sa iti ajuti copilul sa isi dezvolte cat de timpuriu rezilienta.

  • De ce este necesara tristetea
    De ce este necesara tristetea
    06 noiembrie 2024   

    Desi traim intr-o lume in care se promoveaza succesul, iar multi copii cauta doar sa obtina beneficii materiale, in realitate, tristetea este cea pe care o simtim cel mai des, iar asta nu este un lucru rau. Atat adultii, cat si copiii au nevoie sa simta din cand in cand tristetea ca si emotie.

  • Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii
    Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii
    01 noiembrie 2024   

    In momentele in care suntem tensionati, mintea noastra isi imagineaza cele mai rele scenarii ceea ce ne acutizeaza starea de rau pe care o simtim. Totusi, exista exercitii simple care ne pot ajuta sa ne recastigam controlul asupra propriilor ganduri.

Mai multe