characters characters

Stresul in sarcina

Emotiile din timpul sarcinii

Propus de: Parenting cu Blandete   |   07 februarie 2018    |   979 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 18 ani +.

stresul in sarcina
Am trecut prin doua sarcini destul de diferite, dar fara probleme majore care sa ma tina in pat, insa suficient de apasatoare (ultima, mai ales) incat sa nu ma pot bucura asa cum as fi vrut sa o fac. Asa ca fie ca esti la prima, a doua sau chiar la a treia sarcina, poate iti va face bine sa vezi ca nu esti singura care a trecut prin stari emotionale de tot felul.

Da, stim la nivel teoretic ca din cauza schimbarilor hormonale s-ar putea sa avem stari oscilante, ca s-ar putea sa exageram in unele multe privinte, ca s-ar putea sa ne ingrijoram mai mult decat e cazul, dar atunci cand toate astea se intampla, mai apare si un sentiment de vinovatie.

Grijile si vinovatia au mers mana in mana in timpul sarcinii, mai ales in timpul celei de a doua, pe care mi-o doream sa fie mai frumoasa decat prima, si prin prisma faptului ca ma gandeam ca este ultima sarcina (adica intentiile noastre au fost mereu de a avea 2 copii).

Si ma gandeam sa fac ce n-am facut prima data, cand parca a trecut totul atat de repede, eu concentrandu-ma pe nastere si cam atat. Ma gandeam sa fac sport (n-am facut nici a doua oara), visam sa citesc mai mult decat am reusit la prima sarcina, sa fac poze zilnic pentru a urmari evolutia burticii, sa fac sedinta foto cu burtica la inaintare, sa ma plimb mai mult, sa tin un jurnal de sarcina, sa mananc mai sanatos (intrucatva asta mi-a iesit), sa ma pregatesc pentru o nastere hypnobirthing (am facut si asta, dar mai putin decat as fi vrut), sa ii pregatesc lui bebe totul ca la carte, sa…, sa….

Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/kit4na/8570833723

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum poti deveni un parinte mai bun? Acorda atentie copilului tau interior
    Cum poti deveni un parinte mai bun? Acorda atentie copilului tau interior
    01 iulie 2024   

    In literatura de specialitate a aparut conceptul de ”reparenting” care se refera la procesul prin care o persoana isi reconstruieste relatia cu sine intr-o maniera sanatoasa si empatica cu scopul de a-si imbunatati starea de bine, dar si relatiile cu cei din jur.

  • Munca invizibila a mamelor
    Munca invizibila a mamelor
    26 iunie 2024   

    Conceptul de munca invizibila se refera la eforturile pe care parintii - in majoritatea cazurilor, mamele - le fac pentru a sustine echilibrul emotional al copiilor, relatiile armonioase in familie si pentru a organiza si planifica activitatile si responsabilitatile familiei.

  • Aprecierea pozitiva
    Aprecierea pozitiva - ce inseamna si de ce este importanta in familie
    05 iunie 2024   

    Aprecierea pozitiva a celuilalt presupune recunoasterea si exprimarea recunostintei si a valorii celuilalt intr-un mod sincer si autentic.

Mai multe