characters characters

Pe 10 noiembrie sarbatorim Ziua Mondiala a Stiintei pentru Pace si Dezvoltare

10 noiembrie 2020    |   570 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Ziua Mondiala a Stiintei pentru Pace si DezvoltareIn fiecare an, pe 10 noiembrie, este sarbatorita Ziua Mondiala a Stiintei pentru Pace si Dezvoltare, cu rolul de a atrage atentia asupra rolului important al stiintei in societate si asupra nevoii de a implica publicul larg in dezbaterile stiintifice actuale. De asemenea, aceasta zi are rolul de a scoate in evidenta importanta si relevanta stiintei in viata noastra de zi cu zi.

Creand o legatura intre stiinta si societate, Ziua Mondiala a Stiintei pentru Pace si Dezvoltare are scopul de a asigura accesul tuturor la informatii stiintifice si de a evidentia rolul oamenilor de stiinta in intelegerea si facilitarea vietii noastre pe Pamant.

In 2020, in perioada pandemiei Covid-19, rolul stiintei in rezolvarea problemelor globale este si mai clar, iar tema acestei zile este „Stiinta pentru si cu societate”. UNESCO organizeaza in acest an evenimente online cu tema „Stiinta pentru si cu societate in confruntarea cu Covid-19”.

Ca raspuns la pandemia Covid-19, UNESCO a actionat in trei directii: promovarea colaborarilor stiintifice internationale, imbunatatirea accesului la apa si salubrizare si sprijinul reconstructiei ecologice.

Afla mai multe: UNESCO.org

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu