characters characters

Ziua Mondiala a Sindromului Down a ajuns la a IX-a editie

17 martie 2014    |   448 vizualizări

Varsta: 18 ani +.


Asociatia Angels Down Friends organizeaza pe 21 Martie, a IX-a editie a Zilei Mondiale a Sindromului Down. Evenimentul va avea loc la hotelul Double Tree by Hilton si va incepe la ora 16:00.

Principala tema a evenimentului este “Sanatatea si starea de bine – Acces si egalitate pentru toti” si este inclusa in seria internationala de actiuni dedicata acestei zile. Data este aleasa special pentru a simboliza unicitatea celor trei cromozomi 21 care determina aparitia sindromului Down.

Evenimentul va incepe cu o conferinta la care vor participa o serie de specialisti care vor vorbi despre problematica sindromului Down, starea de sanatate, dificultatile medicale specifice si informarea corecta si adecvata asupa acestui sindrom.

In incheierea conferintei, va avea loc lansarea de carte “Cancerul, dragostea mea”, scrisa de Mioara Grigore , parinte al unui copil diagnosticat cu sindro Down. Cartea, scrisa cu mult umor, va arata ce inseamna o adevarata lupta pentru viata.

A doua parte a avenimentului se va desfasura sub deviza “Hai sa ne imprietenim!” si consta intr-un moment artistic sustinut de copiii cu sindrom Doen si de voluntarii Asociatiei Angels Down Friends, din cadrul Colegiului National “I.L.Caragiale”, precum si de asociatiile ABD DOWN, Salvati Inocenta, Help Angels Hope and Dream. Cei prezenti ii vor cunoaste pe participantii la spectacol si se vor implica in integrarea in societate a persoanelor care sufera de sindromul Down.

Evenimentul va continua cu o petrecere animata de personaje de poveste si de Elena Vasile dela Electric Fence, David Bryan, Bella Band si Dj Voiku.

Despre Sindromul Down

Sindromul Down nu este o boala, ci o disfunctionaliatate cromozomiala. O persoana cu sindrom Down are suplimentar o copie a ingregului sa numai a unei parti a cromozomului 21. In prezent, in Romania, exista aproximativ 30 000 de persoane care sufera de acest sindrom.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu