characters characters

Ziua Internationala a Fetelor marcheaza startul noii editii Technovation Girls in Romania pe 11 octombrie!

11 octombrie 2024    |   78 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Technovation girls Romania
Pe 11 octombrie, de Ziua Internationala a Fetelor, lansam cu entuziasm editia 2024-2025 a programului Technovation Girls in Romania. Aceasta este o zi dedicata fetelor si recunoasterii nevoii de a le oferi aceleasi oportunitati ca baietilor, in special in domeniul tehnologiei si inovatiei.

Pentru a participa la evenimentul live, de la ora 17, acceseaza link-ul: Vreau sa particip la evenimentul de lansare

Elevele din Romania sunt pregatite sa schimbe lumea, iar tu poti sa fii martorul acestei revolutii sau chiar sa faci parte din ea! Cu o mare dorinta de a rezolva probleme reale din comunitatile din care fac parte, dar si de a invata gratuit cum se dezvolta o aplicatie pentru mobil si un plan de afaceri, elevele se inscriu in programul Technovation Girls Romania 2024-2025.

Acest program le ofera tinerelor intre 8 si 18 ani sansa de a invata cum sa dezvolte solutii digitale care pot avea un impact global. Entuziasmul este la cote maxime, iar tinerele sunt gata sa cucereasca lumea tehnologiei si sa se afirme la nivel international! Despre cum te poti inscrie sau cum poti fii parte ca parinte, profesor sau mentor din acest val al schimbarii in educatie, afli in randurile de mai jos.

Competitia globala de programare care transforma tinerele din Romania in antreprenoare IT

Technovation Girls nu este doar o competitie de programare, este o miscare globala care ofera fetelor din intreaga lume oportunitatea de a invata, a inova si a deveni lideri in tehnologie.

Elevele cu varste intre 8 si 18 ani, indiferent de experienta lor anterioara in IT, sunt invitate sa lucreze in echipa pentru a identifica probleme reale din comunitatile lor si sa dezvolte solutii digitale. Pe parcursul acestui program, participantele invata sa creeze aplicatii si sa conceapa un plan de afaceri, totul sub indrumarea mentorilor din industrie.

Viitorul tehnologiei si antreprenoriatului in randul tinerelor din Romania

Technovation Girls Romania nu ar fi posibil fara sprijinul valoros al companiilor care inteleg importanta investitiei in educatie si in viitorul tehnologiei. În fiecare an, Asociatia Adfaber organizeaza acest program educational gratuit, care ofera elevelor din Romania resursele necesare pentru a-si dezvolta abilitatile in tehnologie si antreprenoriat.

Elevele pasionate de tehnologie, care isi doresc o schimbare pozitiva in lume, sunt invitate in programul Technovation Girls! Esti profesor, parinte sau eleva? Pentru inscrieri si mai multe detalii despre program, acceseaza link-ul de mai jos.

Vezi cum transforma Technovation Girls lumea!

Înscrierile sunt deschise pentru elevele si mentorii din Romania. Acestia nu au nevoie de experienta anterioara in programare pentru a participa.

1000 de fete din Romania au aratat editia trecuta ca pot sa aduca o schimbare in comunitatile lor

În fiecare an, sute de fete, intre 8 si 18 ani, se inscriu la Technovation Girls, pentru oportunitatile de dezvoltare si mentorat din cadrul acestui program. Sezonul trecut, 1000 fete din Romania s-au alaturat celor aproape 11,000 de fete si 8,000 de mentori din peste 69 de tari care au beneficiat de acest program educational. Sustinute de mentorii si ambasadorii din intreaga lume, participantele au dezvoltat aplicatii mobile care abordeaza probleme din comunitate, precum schimbarile climatice sau bullying.

Romania s-a remarcat pe plan international in competitia Technovation Girls

Romania a avut un parcurs impresionant: echipa MYBIT de la divizia Senior, a realizat TeenTalk, o platforma destinata educatiei sexuale si sprijinirii mamelor minore. Cu mandrie au reprezentat tara si s-au numarat printre cele mai bune proiecte din Europa si au castigat titlul de Europe Regional Winner.

Noua echipe de fete din orase precum Bucuresti, Pitesti si Sibiu au avansat in semifinalele competitiei Technovation Girls, demonstrand excelenta si inovatie in abordarea problemelor globale prin tehnologie. Printre solutiile propuse se numara o platforma destinata persoanelor cu boli autoimune, care ofera suport si sfaturi nutritionale personalizate, un sistem care faciliteaza accesul elevilor la programe de internship si job shadowing si o aplicatie destinata imbunatatirii procesului de invatare pentru elevi.

Pentru mai multe detalii despre echipele semifinaliste si proiectele lor, citeste articolul complet aici: Echipele semifinaliste Technovation Girls

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu