characters characters

Testoasa rosie, Aventuri fara pereche si Guvernul copiilor, in selectia EducaTIFF online pe TIFF Unlimited

09 noiembrie 2020    |   367 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

EducaTIFF Unlimited
Testoasa rosie, Aventuri fara pereche si Guvernul copiilor sunt trei dintre filmele care completeaza colectia EducaTIFF online, pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro). Catalogul de filme online pentru copii si adolescenti, lansat de Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) la inceputul lunii octombrie, cuprinde acum 10 lungmetraje si 10 scurtmetraje pline de fantezie si emotie, pentru copii cu varste incepand de la 5 ani.

Parintii, dar si profesorii au la dispozitie filme atent selectionate de curatorii EducaTIFF, programul de educatie cinematografica al TIFF, ca puncte de pornire pentru discutii despre familie, prietenie, maturizare, dificultati ale varstei, conditii sociale diferite, prejudecati. Detalii despre filme, dar si ghiduri de conversatie, aici: https://tiff.ro/educatiff/educatiff-online

O experienta memorabila va fi vizionarea in familie a animatiei multi-premiate Testoasa rosie/ La tortue rouge (r. Michael Dudok de Wit, 10+), o poveste care trece, poetic si delicat, prin marile etape ale vietii unei fiinte umane, pornind de la un naufragiu pe o insula tropicala, premiata la Cannes 2016 si nominalizata la Oscar. Aventuri fara pereche/ The Oddsockeaters (r. Galina Miklínová, 6+) va aduce rasete si voie buna, pentru ca s-a descoperit cine ne lasa cu sosetele desperecheate! Niste creaturi mici si haioase, pe care noi, oamenii, nu le putem vedea.

Cum vad lumea de maine copiii de azi? 100 de copii isi imagineaza cum va arata planeta in urmatorii 100 de ani in Guvernul copiilor (6+), un proiect transmedia realizat de Ioana Mischie. Dar cum percep societatea de acum adolescentii care traiesc in locuintele sociale din Franta? Documentarul Swagger (r. Olivier Babinet, 12+) le descopera problemele, visele si ambitiile, dar si ce inseamna sa ai swag!

Despre vise vorbeste si Backstage (r. Andrea Sedlácková, 13+), un musical despre adolescenti care incearca sa depaseasca dificultatile care vin odata cu participarea la un show de talente. Emotionant, Supa Modo (r. Likarion Wainaina, 9+) ne duce departe, in Africa, unde o fetita de 9 ani care sufera de o boala terminala se intoarce acasa. Mama si sora ei unesc micul lor sat pentru o cauza comuna: aceea de a o convinge ca are puteri speciale si ca este, de fapt, o supereroina.

Premiate in festivaluri internationale pentru copii, filmele EducaTIFF online sunt o alternativa necesara la continutul dominat de produse mainstream. Cele 20 de titluri pot fi vizionate pe baza de abonament pe platforma de streaming TIFF Unlimited, disponibila online si in aplicatiile iOS si Android (mobile si TV), pe teritoriul Romaniei. Profesorii din reteaua Teach for Romania au acces gratuit la filmele EducaTIFF online.

Detalii pe unlimited.tiff.ro/educatiff-online.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu