characters characters

Teste pentru evaluarea initiala. Copilul tau este pregatit?

18 septembrie 2011    |   3379 vizualizări
Incepand cu acest an scolar, copilul tau va primi teste de evaluare la cele mai importante materii.Masura este luata pentru a ajuta cadrele didactice sa isi orienteze activitatea de predare in functie de nevoile elevilor.

Ministerul Educatiei a postat online modele de teste initiale, pentru fiecare nivel de invatamant. Poti sa-ti faci o idee despre ce fel de teste va da copilul tau la inceputul acestui an si baremele lor de notare, accesand urmatoarele link-uri:
•    modele teste intiale pentru nivelul primar
•    modele teste intiale pentru nivelul gimnazial
•    modele teste intiale pentru nivelul liceal

Rezultatele obtinute de catre copii la testele initiale de evaluare nu vor fi trecute in catalog. Durata testelor variaza intre 15 si 45 minute, in functie de nivelul de invatamant, iar punctajul acordat este de 90 de puncte, cu 10 puncte din oficiu. Pentru copiii din clasele primare, evaluarea se va realiza prin calificative, in functie de numarul raspunsurilor corecte sau complete ale copiilor.

Pentru disciplinele pe care copilul tau le va invata pentru prima data, evaluarea se va realiza dupa primele lectii introductive. In cazul disciplinelor la care exista continuitate, evaluarea initiala se va realiza la inceputul semestrului I, dupa doua saptamani de recapitulare a materiei.

Pana la data de 15 octombrie, testele initiale vor fi administrate elevilor si evaluate. Catedrele sau comisiile metodice vor analiza rezultatele si vor stabili modalitatile prin care cadrele didactice isi pot individualiza predarea in functie de rezultatele elevilor.

Pana la sfarsitul lunii septembrie, inspectoratele scolare supravegheaza elaborarea si administrarea testelor initiale si centralizeaza testele intr-o baza de date judeteana.


Ce parere ai despre aceasta masura? Consideri ca va fi utila? Ii vei propune copilului tau sa rezolve modelele de teste intiatiale?


Comentează:
5 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Cerchez Melis    10.03.2019 - 12:42
    Testu initial 2018-2019 clasa 8 a
  • Alexandra Paula
    Alexandra Paula    27.09.2011 - 10:30
    Testarea iniţială, aşa cum este concepută acum , la materiile noi (care sunt în primul an de studiu) este ABERANTĂ! Nici măcar cei care au propus-o şi au introdus-o forţat nu ştiu cum se face! vezi explicaţiile la disciplinele socio-umane din liceu (unde în fiecare an se face altă materie). Citez din nota ministerului : "în cazul celorlalte discipline care se află în primul an de studiu evaluarea iniţială se poate desfăşura imediat după lecţiile introductive.În acest caz, testul iniţial va fi unul preponderent atitudinal". Aţi înţeles ceva???? Se face din ceea ce predai la lecţiile intrioducţive sau din ce? Cum se operaţionalizează "atitudinal" ca să poţi măsura? Eu cred că nici ei nu ştiu si au formulat aşa fel încât să se descurce care cum poate şi cum ştie!! Bătaie de joc şi notă proastă pentru noi care acceptăm tot ceea ce ne cer şi pe cheltuiala noastră!
  • Utilizator Anonim
    Karmina    26.09.2011 - 17:15
    TIMP PIERDUT!!!!!Cand vom preda materia semestrului I daca tezele se vor da pana in 30 noiembrie???? Din ce ??? Probabil anul acesta vom sta numai in teste!!!Ne vom ingropa in hartii si..... ATAT... calitate zero barat.Cred ca cei de sus trebuie TESTATI.......psihic, bineinteles Dupa acest an cu atatea idei si NOI urmam la testare.....Karmina, BRASOV
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    25.09.2011 - 10:44
    Cine-i invatat sa-si fure caciula o va fura si-n continuare!Parintii iubesc cadrele didactice care le vor lauda copiii.Putini sunt aceia care doresc calitate, competente, performante! Asta pentru ca lor le-a mers cu pile si relatii! S-a ajuns din nou la hartogarie. Chiar sa procedam astfel la comanda? Testarea initiala era! Planificarea in functie de rezultate o faceam! Concluzii ,masuri ameliorative ,sprijin suplimentar, tratare diferentiata, cine si-a respectat statul de om la catedra a facut! Cine a iesit pe banda ,habar nu are de moment ortografic ,acesta e bun pentru cel care face greseli la tabla ,care nu are o tema corectata dar il
    cheama pe bietul copil la meditatii!Ce reforma s-a facut ? Toate aceste lucruri le faceam , nimic nou ,doar teancul de hartii!
  • Utilizator Anonim
    Elisabeta Isaev    23.09.2011 - 11:50
    Mi se pare ca este o porcarie. Cu o ora pe saptamana mai ai timp si de teste si mai ales de hartiile pe care trebuie sa le faci? ramanem fara paduri. Timp pierdut mai ales la clasele terminale unde programa de bac este foarte stufoasa. Elevii in acest interval de timp sunt in vacanta pentru ca se face recapitulare, nu se trec notele, ne batem joc de invatamantul romanesc. Cei din minister sa coboare la catedra si sa vada cum este sa lucrezi cu 30 de copii nu sa stea in fata calculatorului si sa debiteze tot felul de minunatii. Elevii de clasa a XII-a dau testarea la 10/12 discipline inutil; sa dea bacul la cele 10/12 discipline(oral) mai ales daca urmeaza un liceu teoretic nu sa ne jucam de-a scoala. Elevii sunt cobaii mari si noi cadrele didactice cobai mici. Sa le fie rusine celor care nu iubesc meseria de dascal si copiii, probabil sau mai mult ca sigur vor sa ne extermine cu mult inainte de vreme.