characters characters

Tatii filipinezi fac cursuri de parenting

04 august 2014    |   342 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/sahdblunders/8644936719


In Filipine, 10% din forta de munca lucreaza in afara tarii, iar jumatate din aceasta e formata din femei. Multe dintre ele se angajeaza ca bone in alte tari, lasandu-si copiii in grija tatilor sau altor rude.


Intr-o societate destul de conservatoare, copiii filipinezi au fost crescuti pana recent de catre femei. Chiar daca mamele erau plecate peste granita la munca, copiii erau lasati in grija altor femei din familia naturala sau cea extinsa. Rolul barbatilor a fost intotdeauna de a sprijini financiar familia, neimplicandu-se in mod semnificativ in cresterea copiilor.


Totusi, schimbarile de pe piata muncii i-a determinat pe tatii filipinezi sa isi asume rolul atat de tata, cat si de mama pentru cei mici, fiind confruntati pentru prima data cu probleme legate de disciplina, de comunicare si relationare cu copiii.


Guvernul filipinez vine in ajutorul tatilor cu un program numit AMMA, acronim ce inseamna “A father that excels in nurturing his child”, adica “un tata care exceleaza in cresterea propriului sau copil”. Tatii isi dezvolta atat abilitati de a comunica cu copilul lor, cat si de a gestiona financiar intreaga familie. In plus, ei invata sa se adapteze unei altfel de rutine, care implica tot setul de comportamente pe care o mama le are fata de copil, cat si fata de familie pe durata unei zile intregi.


Tatii participanti la program se declara multumiti de lucrurile invatate si afirma ca si-au schimbat perspectiva asupra cresterii copiilor, fiind mult mai implicati in viata si evolutia lor.


Sursa: Macleans.ca

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu