characters characters

Tatal suedez care si-a dus copiii in zone de razboi pentru a-i vindeca de obsesia pentru jocurile video violente

22 august 2014    |   338 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.


*Sursa foto:OddityCentral.com


Un jurnalist suedez, tata a doi baieti de 11 si 10 ani, si-a dus fiii intr-o calatorie de 10 zile in Israel si Siria pentru a le arata ce inseamna razboiul in realitate, dupa ce acestia devenisera obsedati de jocuri video bazate pe razboaie.


Carl-Magnus Helgegren a decis sa procedeze astfel pentru a-i invata pe copiii pasionati de jocuri video violente pentru ce sunt folosite armele in realitate si cum afecteaza razboiul vietile oamenilor. Tatal a facut o intelegere cu copiii lui: daca vor fi de acord sa viziteze zone de razboi si sa cunoasca victime ale razboiului, iar la intoarcere isi vor mai dori jocurile video violente, le vor primi.


Excursia a inceput in aprilie 2014 la Ierusalim, unde familia a vizitat o tabara de refugiati, iar copiii au cunoscut copii israelieni raniti in urma atacurilor armate si a continuat cu o zona ocupata din Siria, Golan Heights.


Alti parinti au reactionat pe retelele sociale la fotografiile postate de Helgegren: „Am primit mesaje in care mi se spunea ca sunt cel mai rau parinte din lume, ca sunt un ticalos increzut. Nu m-am asteptat la o asemenea reactie.”.


Jurnalistul raspunde acuzatiilor referitoare la faptul ca a pus siguranta copiilor sai in pericol astfel: „Sunt copiii mei si fac orice cred ca e bine pentru ei. Nu mai fiti naivi. Am calatorit in aprilie, cand situatia nu era cea care este acum; am fost acolo de doua ori inainte si nu m-am simtit niciodata in pericol. Daca ar fi fost razboi, nu am fi mers acolo. Cei care nu au fost acolo niciodata cred ca oamenii se impusca tot timpul peste tot. Lucrurile nu stau asa.”


Toata familia s-a intors acasa in siguranta, iar copiii nu mai sunt interesati de jocurile video care ii incantau inainte de excursie. In schimb, sunt interesati de situatia din Israel. „Ma intreaba des ce se intampla acolo – calatoria i-a facut constienti de un conflict pe care nici macar multi adulti nu il inteleg in totalitate. Nu toata lumea trebuie sa isi duca copiii in zone de razboi pentru a-i educa despre jocurile bazate pe razboi. Dar de ce trebuie sa normalizam armele pentru copii? Toata lumea joaca aceste jocuri si fac parte din viata copiilor nostri. De ce nu considera parintii o problema acest lucru? ”


Jurnalistul a declarat ca nu are o problema cu jocurile video in sine „Dar in Suedia si in Europa suntem foarte privilegiati. Avem prosperitate, drepturi si ajutoare sociale. Iar cu acestea vine responsabilitatea de a ne educa si de a nu deveni doar niste zombii care joaca jocuri pe calculator si mananca hamburgeri.”


Sursa: OddityCentral.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu