characters characters

Talentul la matematica, transmis de la parinti la copii

29 septembrie 2016    |   1471 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Talentul la matematicaParintii care se descurca bine la matematica vor avea copii care se descurca bine la aceasta materie.

Aceasta teorie a venit ca rezultat al unui studiu realizat in cadrul Universitatii din Pittsburgh care a scos in evidenta un transfer specific al abilitatilor matematice de la parinti la copii.

„Rezultatele noastre arata ca un simt intuitiv al numerelor se transmite de la parinte la copil.Acest lucru inseamna ca abilitatile matematice ale parintilor „se iau” la copii. Acest studiu ar putea avea implicatii majore asupra modalitatii in care parintii vorbesc copiilor despre numere si matematica si pentru felul in care cadrele didactice predau aceasta materie la clasa ”, sustin autorii studiului.

Cercetatorii au aratat ca nivelurile de performante obtinute la teste de matematica de catre elevii din clasele primare pot fi prezise de performanta parintilor la teste similare. Mai exact, au descoperit corelatii importante intre rezultatele copiilor si rezultatele parintilor la probe de calcul matematic, reamintirea rezultatelor calculelor si rezolvare de probleme.De asemenea, studiul a aratat ca simtul intuitiv al numerelor – abilitatea copilului de a-si da seama ca 20 de bile sunt mai multe decat 10 bile fara a le numara inainte – e prezisa de simtul intuitiv al numerelor la parintilor. Autorii studiului arata ca aceasta similaritate a rezultatelor parintilor si copiilor nu se poate datora educatiei, deoarece studii anterioare arata ca acest simt al numerelor este prezent inca din primele luni de viata ale copiilor.

„Credem ca relatia dintre capacitatile parintilor si a copiilor la matematica ar putea fi o combinatie de transmitere ereditara si de mediu. Asteptam cu nerabdare ca cercetari viitoare sa studieze gradul in care parintii transmit aceste trasaturi genetice copiilor si felul in care parintii pot crea acasa un mediu invatare propice pentru rezultate bune la matematica. .”, sustin cercetatorii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: photostock, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu