characters characters

Tabara Concursului Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro editia 2024

16 august 2024    |   50 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


Si in acest an, elevii pasionati de matematica, participanti la concursul Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro, se vor bucura de tabara de matematica de la Câmpulung, care reprezinta etapa finala a concursului. Tabara Concursului Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro se va desfasura la Câmpulung Muscel, judetul Arges, in perioada 19 - 24 august 2024.

Concursul Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro s-a desfasurat de-a lungul anului scolar 2023-2024 si a constat in rezolvarea problemelor lunare publicate in Gazeta Matematica si in 7 etape online ale concursului ViitoriOlimpici.ro. Elevii cu cele mai bune rezultate se reunesc pentru etapa finala a concursului, in cadrul Taberei Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici. Tematica taberei din acest an, aflata la editia a XV-a, este “Matematica este super puterea mea! Suntem super eroi anul acesta!”. In aceasta vara, sunt asteptati 75 de elevi din clasele IV-VIII (dintre care 27 fete si 48 baieti) si 27 de elevi de liceu (7 fete si 20 de baieti) din intreaga tara. Comisiile de evaluare vor fi formate din 30 de profesori, iar 11 profesori vor avea rolul de insotitori.

Elevii vor participa la lectii de matematica sustinute de profesori, la probele finale de concurs (proba orala si proba scrisa), dar si la o multime de activitati sportive si artistice, ateliere de programare, concurs de sah, vizite la muzee si la vânatoarea de comori Longo Campo, o activitate de explorare bazata pe indicii legate de istoria locala a orasului Câmpulung.

Festivitatea de deschidere are loc luni, 19 august, la ora 18:00. Marti, 20 august, sunt programate lectiile de pregatire pentru concurs, urmând ca miercuri 21 august, copiii sa participe la proba scrisa, iar joi, 22 august, la proba orala a etapei finale a concursului. In dimineata zilei de vineri, 23 august, sunt organizate lectii de matematica prezentate de copii, iar dupa-amiaza va avea loc festivitatea de premiere.

Prof. Monica Stroe, inspector scolar pentru matematica, in cadrul ISJ Sibiu declara:

„Aceasta tabara nu s-ar putea realiza fara implicarea celor 30 de profesori din cadrul comisiei, a celor 11 profesori insotitori si nu in ultimul rând a Colegiului National Dinicu Golescu Câmpulung, Liceului Sportiv din Câmpulung si a Primariei Câmpulung. Sunt onorata sa fac parte din echipa de profesori care fac posibila desfasurarea taberei”.


Puteti afla mai multe despre concurs si tabara accesând ViitoriOlimpici.ro sau urmarind pagina de Facebook ViitoriOlimpici.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu