characters characters

Sute de copii pietreni se inscriu la cursuri de inot

11 decembrie 2009    |   601 vizualizări
 

Instructorii de la cele doua piscine din oras predau patru stiluri de inot. Multi parinti isi aduc copiii la bazin inca de la 4 ani. Tot mai multi copii din Piatra Neamt se inscriu la cursurile de inot organizate de administratorii celor doua piscine private din oras.


Parintii considera ca este sportul cel mai potrivit pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici si cauta sa-i inscrie la cursuri de la varste cat mai fragede.
„Cei mici pot sa inceapa cursurile de inot de la 4 ani. Bucuria este ca cei care ajung la noi sa invete vin dupa aceea frecvent la piscina“, spune Lucian Fartaes, instructor de inot la bazinul semiolimpic din Piatra Neamt.


Patru stiluri de inot predate la piscina

Antrenorii de la piscina spun ca „juniorii“ pot sa invete sa inoate dupa un curs de 12 sau 24 de sedinte, in functie si de talentul cursantului. Si adultii pietreni vin cu programare la piscina. Cei care nu au formate miscarile „ca la carte“ pot sa si le corecteze in urma unor sedinte de pregatire. „Nu stiu foarte bine sa inot, dar merg la piscina mica si ma simt extraordinar. Vin de doua ori pe saptamana sa ma destind“, povesteste Laura Raducanu, care lucreaza in sistemul bancar.


Instructorii pietreni de inot sunt specializati in patru stiluri. Primul predat la cursuri este inotul pe fata, numit si Craul, urmat de inotul pe spate, cu aceeasi denumire.


Avansatii pot deprinde si procedeele Bras sau stilul Broscuta si Fluture, denumit si tehnica delfinului. „Vin la inot de doi ani pentru ca vreau sa fac sport. Acum sunt la performanta si cel mai mult in place Bras“, spune Maria Glafce, care are noua ani si jumatate.


Corina Andronache, o alta fetita de aceeasi varsta, completeaza: „Si mie imi place cel mai mult Brasul pentru ca-i cel mai usor. Vreau sa performez la inot si daca muncesc pot sa obtin si premii“.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu