characters characters

Sute de copii din Mures invata intr-o scoala veche de aproape 200 de ani

19 octombrie 2009    |   550 vizualizări
 

Caramizi, schele, fiare si bucati de lemn lasate de izbeliste. Este imaginea crunta a realitatii, acolo unde slaba gestionare a fondurilor din educatie este cat se poate de vizibila. Peste 250 de elevi din comuna mureseana Bagaciu continua sa invete intr-o scoala veche de aproape 200 de ani, privind pe fereastra in curtea institutiei la constructia care ar fi trebuit sa ii intampine la debutul noului an scolar.


Lucrarile la noua scoala, care ar fi trebuit sa ii gazduiasca pe toti cei 250 de prescolari din Bagaciu, au inceput in 2007 si trebuiau finalizate la inceputul acestui an. Din valoarea totala a proiectului de 4 milioane de lei, s-au cheltuit pana acum peste 1,2 milioane. In ultimul an, Ministerul Educatiei nu a mai alocat niciun leu. Lucrarile au stagnat. Copiii invata in continuare in constructia ridicata in 1840.

Dascalilor le este greu dar, spun ei, procesul educational trebuie sa isi urmeze ordinea fireasca.

''Sincer sa va spun, eu nu mi-as trimite copilul in scoala asta pentru ca e foarte foarte veche, e de peste 150 de ani'', spune invatatoarea Anisoara Nemes.
''Noi incercam sa facem tot posibilul sa ne desfasuram activitatile in corpurile de scoli care le avem si care au fost pregatite pentru inceperea noului an scolar'', a precizat Ileana Popa, director Scoala Generala Bagaciu.

Edilii, cat si Inspectoratul Scolar, sunt insa optimisti. ''Ne pare tare rau ca am prins o perioada nefericita din viata economica a tarii, pentru ca in conditii normale ar fi trebuit ca aceasta lucrare sa fie terminata si inceputul de an scolar 2009 sa prinda copiii in noua cladire'', a declarat Ioan Aldea, primar comuna Bagaciu.

Copiii, parintii si dascalii deopotriva spera ca situatia se va rezolva cel putin in ceasul al doisprezecelea.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu