characters characters

Studiu Samsung: Tehnologia aduce membrii familiilor mai aproape

31 iulie 2014    |   278 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/kronny/4868261039/


Un studiu realizat de Samsung arata ca adultii din cinci tari europene petrec in medie de 7,7 ore pe zi folosind dispozitive IT&C sau aparate electrocasnice, precum telefon mobil, televizor, masina de spalat vase sau electrocasnice pentru gatit.


In Romania, un studiu efectuat de 360insights in iunie 2013 pe o baza de 807 respondenti, arata ca utilizatorii detin 12 tipuri de aparate electronice si electrocasnice dintr-o lista de 17. Cel mai des intalnit este frigiderul (99%), urmat de aragaz, fier de calcat si TV (97%). Dintre acestia, 67% au un televizor cu ecran plat (LCD/plasma). In privinta dispozitivelor mobile, 99% dintre respondenti detin un telefon mobil (dintre acestia, 35% detin un smartphone), iar 17% o tableta. Utilizatorii din Romania sunt online cca. 3,6 ore/zi, in principal pentru a-si verifica emailul, pentru a fi activi pe retelele sociale si a comunica prin intermediul aplicatiilor de chat. Tinerii sunt lideri in privinta adoptiei de tehnologiei, acestia folosind cel putin doua gadgeturi pentru a se contecta la internet.


Principalele activitati derulate de utilizatorii de internet din Romania sunt: - 82% folosesc mailul - 68% intra pe site-uri de socializare - 64% intra pe chat - 64% se documenteaza pentru scoala/ munca - 61% citesc ziare online


Indicele Samsung Techonomic ofera o imagine clara asupra unitatii familiei, aratand ca exista legaturi stranse intre membrii:

  • 44% dintre adultii chestionati care tin legatura cu parintii vorbesc cu acestia cel putin o data pe zi
  • 40% dintre adultii chestionati care pastreaza legatura cu fratii vorbesc cu acestia la fiecare doua-trei zile sau mai mult
  • 56% dintre adultii chestionati care pastreaza legatura cu bunicii vorbesc cu acestia o data pe saptamana sau mai mult

Sursa: Wall-Street.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu