characters characters

Studiu: 75% dintre copii cred ca banii aduc fericirea, 32% dintre parinti isi considera copiii insuficient de inteligenti

07 august 2014    |   289 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/goodncrazy/4832837733


Se pare ca valorile materiale sunt adoptate de la cele mai mici varste, copiii dorindu-si ca atunci cand vor creste mari sa fie bogati:).


Un studiu realizat in Marea Britanie, implicand copiii cu varsta intre 5 si 10 ani a 1338 de parinti, arata ca o cincime dintre copii isi doresc doar sa fie bogati atunci cand vor fi mari, iar un sfert dintre ei vor sa fie celebri sau sa nu munceasca deloc.


Rezultatele studiului sunt interpretate ca o consecinta a preocuparilor adultilor legate de bani, castiguri materiale si statut social, preocupari care ii influenteaza pe cei mici.


Trei sferturi dintre copii considera ca banii pot cumpara fericirea si 6% dintre ei au raspuns ca nu vor sa munceasca niciodata. Intrebati care este suma pe care o considera „confortabila”, copiii au raspuns 1 milion de lire pe an.


Iata raspunsurile copiilor la intrebarea „Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”:

1. Vreau doar sa fiu bogat – 22%
2. Vreau sa fiu celebru – 19%
3. Politist – 16%
4. Ingrijitor la Gradina Zoo – 14%
5. Pompier – 13%
6. Doctor – 10%
7. Veterinar – 8%
8. Sofer de autobuz – 7%
9. Proprietar de magazin – 7%
10. Nu vreau sa muncesc – 6%

Mai surprinzatoare sunt raspunsurile a 32% dintre parinti, care declara ca isi considera copiii a fi insuficient de inteligenti, iar 27% dintre parinti considera ca celor mici le vor lipsi ambitia si hotararea cand vor fi mai mari.


De asemenea, majoritatea parintilor considera ca nu exista perspective profesionale clare pentru copiii lor.


Cercetatorii care au realizat studiul declara ca preferinta de a nu munci niciodata se datoreaza serviciilor sociale existente in Marea Britanie si ca este totusi incurajator ca cei mici isi doresc sume mari de bani. „Au nevoie doar de sprijin si de o educatie de buna calitate pentru a pune bazele unui viitor stralucit. Atunci, poate salariul de un milion de lire nu va parea atat de imposibil de atins.”


Copilul tau ce vrea sa devina cand va fi mare?:)


Sursa: DailyMail.co.uk

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu