characters characters

Scolile in Europa. Care sunt tarile care au amanat reluarea cursurilor

21 ianuarie 2021    |   1252 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

redeschiderea scolilor in Europa februarie 2021
Scolile raman inchise in multe tari din Europa in care numarul de cazuri de Covid-19 continua sa creasca.

In Marea Britanie, scolile raman inchise in prezent, iar autoritatile iau in calcul posibilitatea redeschiderii lor in functie de regiune. Deocamdata, scolile raman deschise doar pentru copiii angajatilor esentiali (precum medicii) si pentru copiii vulnerabili, care nu au access la un laptop sau nu au spatiu si conditii pentru a invata. Scolile asigura copiilor intre 3 si 5 ore de invatare online pe zi, in functie de varsta.

In Tarile de Jos, scolile urmau sa fie deschise pe 18 ianuarie, dar decizia a fost amanata pana pe cel putin 7 februarie 2021. In plus, guvernul olandez a introdus si interdictia de a iesi afara dupa ora 20.00. Decizia de a relua cursurile fata in fata trebuie sa ia in calcul si numarul de cadre didactice care s-au imbolnavit de Covid-19. Cele mai recente date aratau ca in jur de 23 000 de cadre didactice s-au imbolnavit de la inceputul lunii septembrie pana in prezent.

In Germania, restrictiile ar fi trebuit sa se incheie la sfarsitul lunii ianuarie, dar au fost prelungite pana pe 14 februarie. Pana atunci, scolile raman inchise, iar copiii invata online. Angajatorii sunt incurajati sa permita munca de acasa pana pe 15 martie.

In Franta, scolile raman deschise, dar autoritatile anunta masuri pentru testarea in masa a copiilor, in scopul de a preveni raspandirea noilor tulpini ale virusului. Pana la un million de teste pe luna urmeaza sa fie realizate in randul copiilor, cu varsta de peste 6 ani. Masurile sunt luate pentru ca noua tulpina a virusului pare sa fie mai contagioasa in randul copiilor.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu