characters characters

Scoala Altfel 2016, 18-22 Aprilie: Ce program de activitati li s-a pregatit copiilor?

20 aprilie 2016    |   2933 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Saptamana Scoala Altfel 2016 este un program dedicat activitatilor extracurriculare si extrascolare. In aceasta saptamana speciala, scolile si gradinitele, alaturi de invatatori si educatori se straduiesc sa le ofere tinerilor cele mai interesante experiente de invatare neconventionala.

SuntParinte ro a realizat impreuna cu echipa BluParty o lista cu toate activitatile pe care copii le pot face pana pe 22 aprilie in cadrul programului „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. Iata-le in continuare:

I. Activitati Cultural – Artistice


Vizite la Muzeu

Muzeul National de Geologie

Invitatia Muzeului National de Geologie la Scoala Altfel include vizite libere sau ghidate si participarea la programul Geology by Touch. Se pregatesc 5 lectii interactive, despre aparitia si evolutia omului, primii hominizi, dinozauri, patrimoniul natural si fenomenele geologice din Romania, disparitii misterioase ale unor animale si lectii de microscopie electronica . Lectiile sunt desfasurate in atelierele educationale ale Muzeului si in laboratorul de microscopie electronica din cadrul Institutului Geologic al Romaniei. Poti vedea intreagul lor program aici.
Scoala ALtfel vizita la muzeu

Ateliere creative la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti"

Ateliere de jucarii din lemn, ateliere de imprimat materiale textile, atelier puzzle si de desenat povesti, ghidaj specializat pe instalatiile de tehnica populara se numara printre noutatile propuse de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti" in cadrul proiectului educational. Mai multe puteti afla aici.

Vizite la Muzeul National de Arta al Romaniei

In perioada 20 - 22 aprilie (orele 10,00 - 18,00), Muzeul National de Arta al Romaniei invita cadrele didactice si elevii la o vizita speciala in spatiile istorice din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regala, Sala Tronului si Scara Voievozilor). Grupurile de elevi vor fi intampinate de educatorii muzeali pentru a li se face o scurta prezentare despre istoria palatului si despre destinatia acestor spatii. Mai multe detalii aici.

Ateliere educative la Muzeul National de Istorie a Romaniei

La Muzeul National de Istorie a Romaniei s-au pregatit o serie de ateliere educative si de creatie care vor avea loc in fiecare zi de miercuri si vineri la sediul din Calea Victoriei nr. 12. Program de vizitare aici.


Atelier de lucru manual la Muzeul Taranului Roman

La Muzeul Taranului Roman elevii pot lua parte la diferite ateliere - tehnica manuala de fabricare a hartiei, pictura. Mai multe detalii aici.

2. Teatru, Muzica si Arta


Caravana Filmului Romanesc

Copiii si tinerii din Codlea, dar si marele public iubitor de film, sunt invitati la Casa de Cultura a Municipiului Codlea, unde pot sa vizioneze filme indragite, care au bucurat copilaria multor generatii de spectatori ce au crescut si s-au maturizat pastrand in suflet personaje celebre din filmele romanesti precum Lizuca si Patrocle, Harap Alb sau Nica, fiul lui Stefan a Petrei si al Smaranditei. Despre activitati puteti citi chiar pe SuntParinte.ro, aici.

Atelier Teatru de improvizatie pentru copii cu trupa de actori LittleImpro

LittleImpro este un spectacol de teatru de improvizatie pentru copii, care ii va incanta cu siguranta pe cei mici! Activitatea presupune un show de improvizatie dedicat copiilor care se tine cu actori profesionisti. Copiii vor participa ca voluntari la scenete spontane si isi vor pune imaginatia la bataie. Se lasa cu jocuri distractive, ras si buna dispozitie intrucat improvizatia este un tip nou de spectacol menit sa le puna la incercare talentul si expresivitatea actorilor, si mai ales a micutilor.

Potrivit copiilor din invatamantul pre-scolar si primar (1-4). Afla mai multe despre programul Little Impro aici.


Vizite la Teatrul Excelsior

Programul „Scoala Altfel" se desfasoara pentru al cincilea an consecutiv si la Teatrul Excelsior. Spectacolele vor fi prezentate la sediul institutiei din strada Academiei nr. 28.

Tandarica Altfel" - Festival de spectacole si ateliere creative la Teatrul Tandarica

Teatrul Tandarica gazduieste chiar un festival dedicat saptamanii activitatilor extracurriculare - „Tandarica Altfel". Vor avea loc 25 de reprezentatii, 14 ateliere interactive de creatie, sapte intalniri cu specialisti din diferite domenii, o lansare de carte, o expozitie cu ilustratii din carte si o campanie umanitara.

Atelierele din cadrul Festivalului „Tandarica Altfel" ii vor introduce pe copii in culisele teatrului, oferindu-le ocazia sa vada care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a realiza un spectacol de animatie.

Patru spectacole la Teatrul Notarra

De asemenea, Teatrul Nottara a programat patru spectacole pentru elevi.


Atelier de percutie muzicala cu
Tobe Africane traditionale „Djembe” la BluParty

Cursul de percutie muzicala este o experienta muzicala unica, plina de energie pozitiva, in care copiii invata sa cante la Tobele Africane traditionale Djembe, primele tobe din istoria muzicii.

Atelierul Tobe Tobe ii invata pe copii sa cante la Tobele Africane traditionale Djembe, primele tobe din istoria muzicii. Copiii vor invata in prima faza cum sa le foloseasca, apoi vor invata cum sa tina ritmul impreuna si apoi cum sa integreze totul intr-o bucata muzicala. Vor avea loc concursuri intre micii „percutionisti” si probe de indemanare unde isi vor demonstra talentele muzicale.

Afla mai multe despre atelierul de percutie cu tobe aici.
Scoala Altfel ateliere de muzica

TNB si spectacole cu Marian Ralea, binecunoscut ca Magician al Povestilor

Teatrul National pentru Copii Abracadabra a pregatit intalniri de poveste prin spectacole cu un pronuntat si original caracter educativ pentru copii cu varste intre 4 si 10 ani, vine cu o oferta de neocolit. Mai multe informatii aici. In zilele de 20, 21 si 22 aprilie, cu incepere de la ora 11.00, la sediul Teatrului National din Bucuresti, in Sala Media vor avea loc cateva reprezentatii in afara programului obisnuit de spectacole.

"Saptamana Scoala Altfel este o initiativa de laudat, care aduce un aer nou in educatia copiilor”, apreciaza actorul Marian Ralea, binecunoscut ca Magician al Povestilor

Magicianul Scoala Altfel


II. Vizite in Institutii Publice


Elevii pot merge in vizita la diverse institutii publice si pot discuta cu angajatii acestora si isi pot face o parere despre ce inseamna meseria lor.

Jandarmeria Romana

Echipa Jandarmeriei organizeaza miercuri, 20 Aprilie, intre orele 10.00 si 12.00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, o vizita in care copiii vor putea lua parte la demonstratii de arte martiale, plimbari cu tiroliana, exercitii cu cainii de serviciu sau plimbari cu caii Jandarmeriei.

Ateliere educationale in Sageata Albastra, la CFR

In Saptamana Scoala Altfel elevii din Capitala pot fi mecanici de locomotiva pe Sageata Albastra, unde se organizeaza ateliere educationale chiar in tren. In cadrul programului, copiii vor petrece o ora si jumatate intr-un tren special amenajat ca un atelier de imaginatie si creatie.

Elevii pasionati de calatorii si tehnologie vor avea ocazia sa viziteze bordul de comanda al trenului Sageata Albastra si sa vada cum este sa fii controlor de tren si mecanic de locomotiva. Cei mici vor deveni "calatori" creativi, confectionand din materiale reciclabile, sub indrumarea unor instructori-animatori.

Sageata albastra Scoala Altfel


III. Activitati tehnico-stiintifice


Atelierele de Stiinta neconventionale la BluParty

Programele de Science de la BluParty - Happy Science si Happy Chemistry - sunt formate din experimente de laborator neconventionale si activitati care le explica celor mici miturile de magie si ii introduc in partea interesanta a chimiei si fizicii prin experimente. In cadrul atelierelor copiii vor invata cum se realizeaza fumul netoxic din gheata carbonica si vor intelege cum se transforma apa plata in apa cu bule fara sa fie fiarta, pe langa multe altele. Dupa experimentele cu gheata carbonica si lumina fluorescenta, sa nu va mire ca cei mici vor spune ca isi doresc sa devina oameni de stiinta. Mai multe detalii despre atelierele de Stiinta BluParty aici.

Scoala aLtfel ateliere de stiinta


Atelierul de programare LEGO – piesele de „prind viata” cu ajutorul calculatorului

Atelierul pentru copii LEGO Funeste un atelier intr-adevar special, dar mai ales educativ. Copiii vor invata sa construiasca figurine si „masinarii” din piese de lego, folosindu-si imaginatia. Creatiile din lego vor fi conectate la calculator, iar copii vor avea oportunitatea sa le vada cum prind viata. Mai multe despre atelier aici.

IV. Activitati sportive


Ore de echitatie

Plimbare calare cu poneii, vanatoare de comori si alte activitati interesante si active in mijlocul naturii organizeaza Centrul de Echitatie si Hipoterapie Poveste cu Cai. Vezi intregul lor program pentru Saptamana Altfel aici.

Street Dance

Street Dance este un program de street dance organizat de BluParty in Saptamana Atfel, foarte activ, plin de ritm si energie, concentrat pe miscari moderne, sustinut de un coordonator de dans profesionist, din showbizz-ul autohton. Copiii invat[ diverse miscari de dans contemporan tip RNB, hip-hop si street dance. Mai multe detalii aici.

V. Vizite in natura


Dino Parc

Dino Parc, o destinatie considerata ideala de catre Ministerul Educatiei in promovarea educatiei non-formale prin programul Scoala Altfel se afla in mijlocul naturii, inconjurat de verdeata si de o atmosfera ce te trimte cu 220 de milioane de ani in urma datorita dinozaurilor construiti in marime naturala, din fibra de sticla si rasini speciale care le asigura o durata de viata de 50 de ani. Despre programul lor puteti citi pe SuntParinte.ro, aici.

Alta Turism a pregatit o serie de activitati in natura potrivite pentru elevii din invatamantul primar. Poti vedea intregul program pentru Scoala Altfel 2016 aici. Iata cateva activitati:

O zi la ferma

Pentru iubitorii de natura s-a pregatit un program care are loc la 40 de km de Bucuresti, in cadrul unei ferme moderne, unde copii petrec o zi si interactioneaza cu animalele. Potrivit copiilor din invatamantul pre-scolar si primar.

Vizita la rezervatia de Zimbri

La 80 de km de Bucuresti, copiii merg intr-o excursie vizita la o rezervatie de zimbri, pentru a vedea pentru prima data aceste animale protejate prin lege si pentru a invata despre responsabilitatea protejarii mediului si faunei autohtone.

Vizita la o fabrica de lapte

Copiii pot face o vizita gratuita la o fabrica de lapte, in programul Alta Turism pentru Scoala Altfel pentru 2016. Micutii vor afla ce produse lactate se produc din lapte si care este procesul de fabricatie, iar la final vor degusta din bunatatile locale. Potrivit pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial.

VI.Abilitati de viata si orientare in cariera


Cursuri de educatie antreprenoriala, financiara si orientare in cariera

Oferite de ONG-ul Junior Achievement Romania, aceste cursuri sunt concepute pentru a-i ajuta pe elevi sa se familarizeze cu lumea afacerilor, sa joace rolul unor mici antreprenori, sa identifice nevoi si sa propuna solutii care pot genera o schimbare pozitiva in comunitate. Vezi mai multe detalii aici. Potrivit pentru elevii din invatamantul gimnazial si liceal, clasele 5-8, 8-12.

Ore de aviatie la Inspectoratul General de Aviatie

Copiii care vor vizita Inspectoratul General de Aviatie in Saptamana Altfel vor avea prilejul de a sta la mansa unui elicopter, iar pilotii MAI le vor povesti despre misiunile de salvare aeriene.

Sursa: https://www.bluparty.ro/planificare-activitati-scoala-altfel-2016/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu