characters characters

„Scoala altfel” cu indragite filme romanesti, la Codlea, in cadrul „Caravanei filmului romanesc”

14 aprilie 2016    |   614 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Caravana filmului romanescCaravana filmului romanesc – Cartea si filmulporneste din nou la drum si ajunge, pentru prima data, in Municipiul Codlea.

Astfel, in perioada 18 – 20 aprilie, copiii si tinerii din Codlea, dar si marele public iubitor de film, sunt invitati la Casa de Cultura a Municipiului Codlea, unde pot sa vizioneze filme indragite, care au bucurat copilaria multor generatii de spectatori ce au crescut si s-au maturizat pastrand in suflet personaje celebre din filmele romanesti precum Lizuca si Patrocle, Harap Alb sau Nica, fiul lui Stefan a Petrei si al Smaranditei.

Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul este un proiect educational ce se adreseaza copiilor (prescolari, scolari si liceeni) si tinerilor de peste 18 ani, sicare urmareste sa evidentieze conexiunile dintre arta scrisului si cea a filmului, punctand aspectele care le apropie, dar si pe cele care le diferentiaza, prin prezentarea de productii cinematografice ale caror scenarii au avut ca sursa de inspiratie romane celebre romanesti, nuvele si povestiri din programa scolara sau din bibliografia optionala a elevilor. Nu intamplatoare a fost, astfel, corelarea cu evenimentele culturale reunite in cadrul manifestarilor derulate la nivel national in cadrul programului educational „Scoala ALTFEL: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” – proiect ce se desfasoara in aceasta perioada si care pune accentul pe valoarea educatiei non-formale.

Asadar, spectatorii de toate varstele sunt invitati sa vizioneze filme celebre, precum: „Amintiri din copilarie” si „Tinerete fara batranete”, regia: Elisabeta Bostan; „O noapte furtunoasa”, regia: Jean Georgescu; „De-as fi Harap Alb”, regia: Ion Popescu Gopo; „Dumbrava minunata”, regia: Gheorghe Naghi; „Baltagul”, regia; Mircea Muresan; „Stefan cel Mare – Vaslui 1475”, regia: Mircea Dragan; „Liceenii rock’n roll”, regia: Nicolae Corjos.

***

Caravana filmului romanesc” este un proiect initiat si derulat de Asociatia CineCultura in parteneriat cu MDV Audio Studio, iar in 2016, pentru al patrulea an consecutiv, va continua seria evenimentelor cultural-educative ce vor fi organizate in diferite localitati din tara. Urmatoarele orase pe traseul „Caravanei filmului romanesc” din luna mai sunt: Zalau, Turda si Calarasi.

***

Asociatia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), in parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) si Digifilm Design, a organizat, incepand din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMANESC, proiect ce s-a derulat, la nivel national, prin cele doua sectiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei nationale si Cartea si filmul.

In cei trei ani de existenta, Caravana filmului romanesc a fost in orasele: Ploiesti, Constanta, Onesti, Mangalia, Falticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalau, Resita, Corabia, Targu-Jiu, Slatina, Medias, Turda, Giurgiu, Campina, Calarasi si Bucuresti, ajungand la un numar total de aproximativ 62.900 de spectatori si consemnand 1.434 de referiri in presa locala si nationala. In cadrul Caravanei, toate filmele sunt fost prezentate la o calitate artistica si tehnica de exceptie, fiind refacute ca sunet si imagine.

***

Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul National al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineastilor din Romania, Arhiva Nationala de Filme; ANF - Arhiva Nationala de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual – Societatea Autorilor Romani din Audiovizual si Proiect co-finantat de A.F.C.N. Administratia Fondului Cultural National

Parteneri: Primaria Municipiului Codlea si Casa de Cultura a Municipiului Codlea

Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema - AARC, Gratuitor, Urban Things, Romania pozitiva, RoEvents, iFestival.ro, Comunicate de afaceri, Timp Romanesc, Prompt Media, Agentia de Carte, Viitorul Ilfovean, Centrul Roman pentru Initiativa Sociala, Asociatia Cris, nONGuvernamental, CSR Nest, GEAc, Gradinite Bucuresti, Calendarul Copiilor, Melc Codobelc

Website: www.caravanafilm.ro


***

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabila de conținutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finanțarii.

Programul complet al proiectiilor din cadrul „Caravanei filmului romanesc – Cartea si filmul” la Codlea este urmatorul:


CASA
DE CULTURA a MUNICIPIULUI CODLEA

18 - 20 aprilie 2016


Luni, 18 aprilie

ora 10.00 si ora 12.00: AMINTIRI DIN COPILARIE

Scenariul si regia: Elisabeta Bostan;

Cu: Stefan Ciobotarasu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petrut

ora 14.00: O NOAPTE FURTUNOASA

Scenariul si regia: Jean Georgescu;

Cu: Radu Beligan, Alexandru Giugaru, George Demetru, Jean Moscopol

Marti, 19 aprilie

ora 10.00: DE-AS FI HARAP - ALB

Scenariul si regia: Ion Popescu-Gopo

Cu: Florin Piersic, Lica Gheorghiu, Cristea Avram, Irina Petrescu

ora 12.00: DUMBRAVA MINUNATA

Scenariul: Draga Olteanu Matei; Regia: Gheorghe Naghi;

Cu: Draga Olteanu Matei, Florina Cercel, Olga Delia Mateescu, Ernest Maftei, Diana Musca, Cezara Dafinescu

ora 14.00: BALTAGUL

Scenariul si regia: Mircea Muresan;

Cu: Ilarion Ciobanu, Margarita Lozano, Sandu Sticlaru, Ioana Pacula

Miercuri, 20 aprilie

ora 10.00: STEFAN CEL MARE – VASLUI 1475

Scenariul: Constantin Mitru, Mircea Dragan; Regia: Mircea Dragan;

Cu: Gheorghe Cozorici, Gheorghe Dinica, Violeta Andrei, Florin Piersic

ora 12.00: TINERETE FARA BATRANETE

Scenariul si regia: Elisabeta Bostan;

Cu: Emanoil Petrut, Anna Széles, Mircea Breazu, Carmen Stanescu

Ora 14.00: Liceenii rock’n roll

Scenariul: George Sovu; Regia: Nicolae Corjos;

Cu: Tamara Buciuceanu-Botez, Stefan Banica jr., Oana Sarbu, Mihai Constantin

Intrarea este libera la toate proiectiile.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu