characters characters

61 elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca, sanctionati dupa ce au postat pe Facebook fotografii si comentarii ironice la adresa profesorilor

Mai multi elevi din Liceul Teoretic „Gheorghe Sincai” au creat un grup inchis pe Facebook in care au postat fotografii ale cadrelor didactice insotite de comentarii ironice la adresa acestora.

Sincai Meme


Desi grupul de discutii era privat, conducerea scolii a decis sanctionarea elevilor, conform prevederilor din Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant preuniversitar, „de la mustrarea scrisa pana la mutarea disciplinara in alta unitate de invatamant”, potrivit unui comunicat de presa eliberat de conducerea scolii.

Sincai meme


Conform Adevarul.ro, doi elevi vor fi transferati disciplinar la alta unitate scolara si 59 vor fi mustrati in scris de conducerea institutiei.

"Sanctiunile au fost insotite de scaderea notei la purtare in intervalul cuprins intre notele 9 și 4. Nu s-au aplicat sanctiunile maximale care constau in exmatriculare, iar sanctiunile complementare de scadere a notei la purtare pot fi ridicate pana la sfarsitul anului scolar, daca dovedesc un comportament ireprosabil”, se mai arata in comunicatul citat de ziardecluj.com.

Cum motiveaza elevii aceasta initiativa a lor?


Elevul care a creat grupul de Facebook, Alex Hosu, scrie pe blogul lui:

„Majoritatea celor care imi citesc blogul stiu cine sunt. Pentru restul, trebuie sa mentionez ca sunt elev in Liceul Teoretic "Gheorghe Sincai" din Cluj-Napoca, un liceu de "prestigiu national", in care an de an este promovabilitate 100% la Bac si alte bullshituri propagandistice care l-ar face mandru' pe Raposatu'. Daca liceul e de prestigiu, profii ar trebui sa fie buni, asa-i? Corelatia implica cauzalitate. Fals. Daca toti profii ar fi buni, atunci nu as mai avea subiect de discutie. Daca toti profii ar fi oameni de calitate, care au ajuns pe merit la catedra, nu mi-as dedica o ora din viata spunand tuturor ce jalnic e sistemul de invatamant romanesc si cum am ajuns eu sa fiu auto-didact pentru ca nu mai suport ipocrizia "liceului meu de prestigiu."”

„Prieteni pe care ii respect si iubesc pentru ca in acest proces de restabilire a unui echilibru natural m-au sustinut cand am creat Sincai Memes, pe un site neutru, in care facem misto de defectele profilor si astfel trecem peste acele defecte ale profilor de care ne place oricum. Ne dam seama ca nu toti sunt asa cum sunt. Iar cei ce nu sunt mai mult decat niste paraziti care se hranesc de pe inocenta noastra vor ramane asta.”

Poti vedea mai multe imagini pe pagina Sincai Memes, creata pentru „pentru sustinerea elevilor in general dar mai ales pentru cei din Sincai”, conform descrierii.


Consideri corecta sanctionarea elevilor pentru aceasta actiune?
Ce alte reactii crezi ca ar fi putut fi potrivite pentru a raspunde la nemultumirile liceenilor?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Violeta  Nedelcu
    Violeta Nedelcu    02.03.2015 - 21:58
    E important sa intelegem ca profesorul e om, are calitati, si defecte. Consider ca poti rade de defecte, si astfel sa le indrepti. Sistemul e bolnav si cred ca aceasta manifestare a elevilor l-ar putea scoate din inghetata lui pozitie, aducandu-i un strop de viata. Tanarul Alex nu a scris lipsit de respect, arunca un strigat de disperare, ca scoala nu se mai schimba. Facem cursuri, inovam, educam formal/informal/nonformal, uitand ca scopul existentei noastre ca dascali sunt ei- copiii/tinerii. Parafrazand, spun si eu ca lumea nu va muri daca moare de ras.