characters characters

Revista Art Out anunta incheierea expozitiei de pictura “Peisajul din vis”, gazduita de Centrul socio-cultural Jean Louis Calderon din Bucuresti.

21 august 2014    |   254 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Bucuresti - Joi, 7 august 2014, ora 18.00 – a avut loc vernisajul expozitiei de de pictura“Peisajul din vis”. Evenimentul reprezinta un proiect ambitios care isi propune sa prezinte intr-o selectie inedita peisaje reale sau virtuale care reflecta diferite etape de lucru si stadii ale artistei Laura Lucia Mihalca.


Gazda evenimentului este Centrul Socio - Cultural "Jean - Louis Calderon" al Primariei Sectorului 2, Bucuresti.


Adresa: Str. J. L. Calderon nr. 39, Sector 2, Bucuresti.

Au luat cuvantul in deschidere: Elena Scurtu – Director Centru J. L. Calderon; Ligia Niculae – istoric, cercetator independent; Doina Ghitescu – actrita; Laura Lucia Mihalca – artist vizual.


Noutatea peisajelor Laurei Lucia Mihalca consta in legatura stabila si armonioasa dintre real, vizibil, palpabil si virtual, personal, subiectiv, efemer. In acest cadru simbolic, omul ramane o prezenta sensibila si abia perceptibila. In seria de peisaje prezentate, protagonistii raman elementele naturalului: elemente ale vegetalului, paduri si munti sau mari.


“Laura Lucia Mihalca, artist complet, pasionata de ce face, ne demonstreaza prin aceasta expozitie ca visul este cea mai profunda metoda de cunoastere. Foarte usor se poate observa ca sub pensula ei culorile canta, iar peisajul parca uitat de contemporani capata acum un nou inteles datorita visului Laurei.


Titlul expozitiei, Peisajul unui vis,este unul semnificativ pentru ca in peisajele Laurei efemerul se imbina cu permanentul, realul cu virtualul, putandu-se astfel observa ca, privindu-le cronologic, cele mai apropiate de real si natural sunt primele tablouri, ultimele fiind atinse de nota abstracta. Visul reprezinta largirea orizonturilor, cantecul lin si neincetat al mintii noastre. Opera este cu atat mai semnificativa cu cat este izvorata din vis, dintr-un avant impotriva regularitatii, a monotoniei cotidiene.


Se stie ca numai dupa ce te visezi facand un lucru pe care in stare de trezire aspiri sa il faci cu maiestrie, abia atunci poti spune ca stapanesti domeniul respectiv, iar Laura dovedeste acest lucru. Visul te poate tine treaz in zilele in care ceata pare prea densa.”, a spus Ligia Niculae in deschiderea expozitiei.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu