characters characters

Programul Scoala Altfel: „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” 2015

31 iulie 2014    |   903 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


*Photo credit: Purple Sherbet Photography


Saptamana 6–10 aprilie 2015 va fi dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. In aceasta saptamana nu se organizeaza cursuri conform orarului obisnuit al unitatii de invatamant, iar programul „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” se va desfasura in conformitate cu un orar special.


In perioada 6–10 aprilie 2015, Ministerul Educatiei Nationale organizeaza, de regula, etapele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline de invatamant si, dupa caz, ale concursurilor scolare. La programul Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun" vor participa toti copiii si toate cadrele didactice care nu participa la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare.


Programul de activitati se va elabora pornind de la propunerile elevilor, cadrelor didactive, parintilor si reprezentantilor autoritatilor administratiei publice, care vor fi dezbatute in consiliul elevilor, profesoral si in comitetul reprezentativ al parintilor. Fiecare unitate scolara stabileste modalitatea de selectie a activitatilor, astfel incat sa fie implicati in decizie atat profesorii, cat si elevii si parintii lor.


Tipurile de activitati care pot fi organizate in cadrul programului Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, pot include:

- activitati culturale;

- activitati tehnico-stiintifice;

- activitati sportive;

- activitati de educatie pentru cetatenie democratica, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activa in societate, responsabilitate sociala, relatii si comunicare etc.);

- activitati de educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos (inclusiv referitoare la dependenta de calculator, siguranta pe internet etc.);

- activitati de educatie ecologica si de protectie a mediului (inclusiv colectare selectiva, economisirea energiei, energie alternativa etc.);

- activitati de educatie rutiera, PSI, educatie pentru reactii corecte in situatii de urgenta etc.;

- altele.


Aceste activitati se vor organiza sub diferite forme, de exemplu:

- ateliere de teatru, dans, muzica, arte plastice, educatie media si cinematografica;

- competitii organizate la nivelul scolii, al grupurilor de scoli, al localitatii sau al judetului;

- mese rotunde, dezbateri;

- activitati de voluntariat sau de interes comunitar;

- campanii antitutun/antialcool/antipoluare/de prevenire a delincventei juvenile/de prevenire a traficului de persoane etc.;

- proiecte comunitare, de responsabilitate sociala;

- peer - education;

- schimburi de experienta;

- vizite de studii;

- tabere/scoli de creatie sau de cercetare;

- parteneriate educationale si tematice la nivel de unitati de invatamant, pe plan intern si international, pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru lucrul in echipa si in proiecte.


Participarea la programul din cadrul saptamanii Scoala Altfel este obligatorie atat pentru cadrele didactice, cat si pentru elevi, iar absentele se vor inregistra in catalog, la rubrica Purtare.


Cele mai bune programe organizate de scoli vor participa la o competitie la nivel judetean. Fiecare unitate scolara alege o singura activitate organizata in cadrul programului Scoala Altfel cu care va participa la competitia la nivel judetean. Competitia la nivel judetean are ca scop selectarea si promovarea celor mai bune 10 activitati realizate in cadrul saptamanii Scoala Altfel, cate una din fiecare domeniu:

- cultural;

- artistic;

- tehnic;

- stiintific;

- sportiv;

- cetatenie democratica si responsabilitate sociala;

- educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos;

- educatie ecologica si protectie a mediului;

- abilitati de viata;

- consiliere si orientare


Pentru a participa la competitia organizata la nivel judetean/al municipiului Bucuresti, unitatea de invatamant va incarca pe site-ul inspectoratului scolar, la rubrica dedicata competitiei din cadrul programului „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, dosarul activitatii propuse.


Castigatorii vor fi desemnati de catre o comisie stabilita de Inspectoratul scolar din fiecare judet, pe baza unei metodologii de evaluare stabilita la nivelul inspectoratului.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu