characters characters

Profesorii primesc zile libere platite in 2010, daca vin la scoala in perioada concediului fara plata

26 noiembrie 2009    |   581 vizualizări
 
Profesorii isi pot recupera banii pentru zilele de concediu fortat, in 2010, anunta Ministerul Educatiei.

''Cadrele didactice care se vor prezenta la scoala in zilele de concediu fara plata vor avea posibilitatea de a-si lua zile libere in anul 2010, zile care vor fi platite'', a declarat pentru REALITATEA.NET, Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei.


Profesorii nu vor avea foarte mult de munca nici cu recuperarea orelor pierdute pe perioada concediului.
''Am ales zilele 14-18 decembrie, pentru ca in acest zile se fac de obicei recapitulari ale materiilor. Nu am vrut sa perturbam prea mult activitatea de predare. In felul acesta, le va fi mai usor  profesorilor cu recuperarea orelor'', a mai spus secretarul de stat.


Cat priveste suprapunerea zilelor de concediu neplatit cu cele de inscriere la bacalaureat, reprezentantii MECI spun ca elevii nu vor fi afectati.
''Dirigintii vor putea face listele cu inscrisi inainte de a intra in concediu. In plus, directorii vor fi obligati sa vina la scoala pe perioada concediului'', a precizat secretarul de stat.
''Nu se va pune lacat pe scoli. Orice scoala are obligatia de a asigura continuitatea activitatilor publice, ceea ce inseamna ca directorul si secretariatul vor fi acolo. Deci se poate organiza in asa fel incat  copiii sa se poata inscrie normal, sa-si aduca documentele si sa se poata inscrie linistiti la bacalaureat'', a declarat pentru REALITATEA.NET Inspectorul Scolar General, Cristian Alexandrescu.


Perioada in care vor fi recuperate aceste ore va fi aleasa de fiecare scoala in parte.  Incepand cu data de 3 ianuarie 2010 fiecare scoala isi va alcatui programul propriu de recuperare.


"Legea spune foarte clar, decizia in privinta cheltuielilor bugetare o ia conducatorul unitatii , asta inseamna ca fiecare director de scoala va stabili un program de recuperare", a precizat Cristian Alexandrescu.


Inspectoratele trebuie sa acorde zile libere fara plata in data de 30 noiembrie 2009, precum si in intervalul 14-18 decembrie 2009, in vederea diminuarii chetuielilor de personal prevazute pentru lunile noiembrie si decembrie 2009.

Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu