characters characters

Principele Nicolae al Romaniei participa la Triathlon Challenge Mamaia pentru sustinerea lecturii

03 septembrie 2014    |   400 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei participa alaturi de reprezentantii Asociatiei Curtea Veche la cea mai mare competitie sportiva de masa din Europa de Est si Balcani, Triathlon Challenge Mamaia. Evenimentul are loc in perioada 5-7 septembrie 2014 si este, totodata, ocazia cu care Asociatia Curtea Veche lanseaza proiectul “Cartile copilariei pe bicicleta” - tur ciclist caritabil ce va avea loc anul viitor si la care se poate inscrie oricine doreste sa incurajeze un stil de viata sanatos in randul celor mici.


Astfel, pentru a putea aduce lectura mai aproape de copiii care nu acces la carti, Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei va parcurge pe bicicleta un traseu de 20 km. Pentru aceeasi cauza cu impact social, in cadrul echipei Asociatiei Curtea Veche, participa la Triathlon Challenge Mamaia si Maria Desmirean (Vicepresedinte, Asociatia Curtea Veche) la proba de 5 km alergare siAlex Moise (Fondator, Sarto Made to Measure) la proba de 750 m inot. De asemenea, Principele Nicolae, precum si reprezentantii Asociatiei Curtea Veche detin un profil special creat pe platforma Galantom.ro unde ii puteti urmari si sprijini cu o donatie pentru promovarea lecturii in randul celor mici. Practic, este nevoie de doar 2 euro pentru ca un elev din mediile defavorizate sa beneficieze de o carte si de implicarea in cluburi de lectura adaptate varstei sale.


Pentru a urmari evolutia Altetei Sale Regale si a reprezentantilor Asociatiei Curtea Veche laTriathlon Challenge Mamaia si realiza donatii online puteti accesa link-urile:

“Cartile copilariei” este un program national de lectura realizat de Asociatia Curtea Veche drept solutie laprincipalele probleme ale copiilor cu varsta intre 8 si 14 ani din tara noastra: analfabetism si dificultati de intelegere a textelor.


“Cartile copilariei pe bicicleta”, proiect lansat in cadrul primei zilei a Triathlon Challenge Mamaia, este un tur ciclist unic in Romania ce va avea loc anul viitor si va strabate intreaga tara, din Sighetu Marmatiei pana in Constanta.


Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche si despre proiectele pe care le desfasoara puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu