characters characters

Povestiri pentru micutii pofticiosi

17 martie 2014    |   517 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

Episoade intelepte despre cum sa mancam sanatos scrise de Alexandra Pintea Varnava si ilustrate de Dan Purice au prins viata in cartea “Povestiri pentru micutii pofticiosi” aparuta la editura Brumar din Timisoara.

De-a lungul a 12 povesti, de la mic la mare suntem invitati in bucataria bunicii - un loc magic, incapator, cu ferestre mari si o masa voinica ce troneaza chiar in mijloc, un spatiu in care fiecare lucru isi are locul: cratitele in dulapurile de jos, sub stapanirea cratitei grasune, bolurile si sticlaria pe raftul de mai sus, unde nu pot ajunge usor copiii, farfuriile sus de tot, la mansarda. Aici fiecare obiect prinde viata, fiecare unealta are o istorie de spus. Iar in fiecare zi se intampla cate ceva din care noi toti avem de invatat.

 “Ideea cartii s-a nascut din prietenia mea cu Ioana, un medic nutritionist din oraselul in care locuiesc eu in Grecia. Imi povestea ingrijorata de numarul mare de copii cu probleme de obezitate ce ajungeau zi de zi la cabinetul ei. Nu stia cum sa-i abordeze, cum sa le prezinte un mod de viata sanatos, pe intelesul lor. Asa ca i-am propus lumea povestilor. Ea imi povestea problemele cu care se confruntau cei mici, eu le filtram prin prisma povestilor si i le dadeam inapoi. Si asa s-au nascut 20 de povestioare, care, spune ea, au ajutat-o enorm in munca ei. In cartea de fata am ales cateva, toate dragi mie si lui Ionut, fiul meu, si am decis sa le dam mai departe. Pentru ca problemele de greutate, de alimentatie nu tin cont de locul unde traim, ne confruntam cu ele peste tot. Tine de noi, de parinti sa schimbam ceva...” (Alexandra Pintea Varnava)

Despre autoare:

Alexandra Pintea Varnava s-a nascut la Timisoara (1981), a absolvit cursurile Facultatii de Jurnalistica din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca si din 2003 a revenit in orasul natal unde a lucrat in presa. In 2005 a plecat la studii la Viena si in 2007 a absolvit un Master in Relatii Publice si Comunicare la Insitutul de Publicistica (Universitatea din Viena). In 2008 s-a mutat in Grecia, pe insula Evia. Scrie povesti pentru copii si isi povesteste aventurile de zi de zi pe blogul www.ouzoland.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu