characters characters

Peste 1.200 de elevi, care au incheiat cu media generala 10 examenele nationale din sesiunea iunie-iulie 2020, vor primi stimulente financiare

28 august 2020    |   645 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

stimulente financiare elevi media 10 examene nationale
Executivul a aprobat ieri, 27 august, Hotararea de Guvern prin care se acorda stimulente financiare elevilor care au obtinut media 10 la examenele nationale. Astfel, 892 de absolventi de gimnaziu care au obtinut media 10 la examenul de evaluare nationala a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) si 315 liceeni cu media generala 10 la examenul national de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare, in semn de apreciere a muncii depuse. Dintre cei 315 candidati cu media generala 10 la examenul national de bacalaureat, opt candidati au sustinut testul de maturitate in sistem german.

Potrivit hotararii adoptate in sedinta de Guvern, cuantumul acordat fiecarui elev cu media generala 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, in timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanta de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

Lista nominala a beneficiarilor si modalitatea de acordare urmeaza a fi aprobate prin ordin al ministrului Educatiei si Cercetarii.

Identificarea si sustinerea copiilor si tinerilor capabili de performante scolare inalte reprezinta o parte integranta a politicilor educationale promovate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si vizeaza aplicarea unuia din principiile care guverneaza invatamantul preuniversitar si superior, precum si invatarea pe tot parcursul vietii din Romania - principiul calitatii. Acesta se subsumeaza viziunii si strategiei din proiectul „Romania Educata”.


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu