characters characters

Bac 2015. Perlele elevilor la proba de limba romana

02 iulie 2015    |   388 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

perle bac 2015
Examenul de Bacalaureat se incheie maine, 3 iulie 2015, cu proba la alegere, rezultatele fiind afisate pe 7 iulie.

Proba de limba romana a dat nastere la o serie de “perle” ale elevilor, care sunt privite cu amuzament, dar si ingrijorare de catre profesori, parinti si persoane interesate de educatie.

„Stefan Gheorghidiu relateaza intamplarile in asa fel, incat ce stie el stie si cititorul, fara sa-l duca cu gandu-l in alta parte.”

„ (...)Stefan (era) un frustrat psihopat ca suferea dar ce nu mai erau femei in lumea asta?”

„Ion o violeaza pe Ana pe dupa soba in timp ce tatso sforaia. O lasa bortoasa si face un plod apoi asta inteligent din fire ii ia pamanturile, smecher baiat.”

„Romanul Plumb a lui Rebreanu este o arta poetica deoarece prezinta drama unui taran intr-un cavou.”

„Tema si viziunea din romanul Plumb este reprezentativa pentru lume dar si pentru noi elevii care studiem foarte mult fiindca incercam sa descifram profund sensurile.”

„Cratima are rolul de a face propozitia sa arate mai lunguiata.”

„Societatea contemporana are foarte multe lagune, chiar si pe plan intelectual.”

”Scriitorul e stingherit in societate se simte ca un frustrat sau poate este si de aceea vrea sa scrie sa se scufunde in necazuri. Viata lui e chiar trista nu poti judeca un asemenea sensibil.”

„Vitoria si sotul sau, Gheorghita. Cei 2 pe cat de mult se urau pe atat de mult se iubeau. Relatia lor poate fii descrisa si intr-un singur cuvant: nebunie.”

„Personajul lui Moromete este personajul central, chiar Tudor Calarasu participa la actiune, aveau 10 copii si o pisica pe Bisisica.” „Scenele reprezentative din romanul Morometii sunt: Ca sa se mire prostii si s-au mirat atunci cand au vazut ca nu mai au arborele in curte si alta e cand le frige baietilor o bataie ca-n zona de nord a tarii.”

„Dupa descrierea autorului Otilia arata bine, dar era fitoasa.”

Surse: Adevarul.ro, Stirile ProTV.ro


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/goodncrazy/13706574073

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Sunt Parinte
    Sunt Parinte    03.07.2015 - 12:51
    Publicăm pe site atât perlele copiilor, cât şi ştirile despre medaliile şi performanţele lor, pentru că ambele tipuri de ştiri reprezintă aspecte ale realităţii.
    Puteţi găsi subiectele de anul acesta la proba de limba română aici: http://www.suntparinte.ro/stiri/bac-2015-subiecte-romana
    Veţi observa că elevii au avut posibilitatea de a alege textul pe baza căruia au scris eseul de la subiectul III.
    Puteţi accesa sursele ştirii dând click pe link-urile de la sfârşitul textului.
  • Fără foto
    eu, un cetatean.    03.07.2015 - 00:41
    Care bac 2015? Tot ce scrieți sunt doar minciuni avand în vedere ca anul acesta au fost cu totul alte subiecte! Din lipsă de materiale, acum inventați perle? Din ce surse provin perlele? Sau este tot ce poate gândi mintea unui redactor analfabet? Puteți avea măcar bunul simț să verificati subiectele ce s-au dat anul acesta la Bac. Sunteți o rușine dacă din dorință de comercial denigrați o generație de tineri!