characters characters

Societatea de Stiinte Matematice din Romania anunta organizarea olimpiadei nationale „Gazeta Matematica”

03 decembrie 2020    |   1521 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

olimpiada nationala gazeta matematica
Societatea de Stiinte Matematice din Romania a anuntat organizarea unui concurs national de matematica numit Olimpiada Nationala „Gazeta Matematica”, menit sa inlocuiasca olimpiada de matematica anulata de Ministerul Educatiei pentru acest an scolar. Concursul a fost denumit astfel dupa numele primei competitii de matematica scolara desfasurata incepand din 1902, Concursul Gazeta Matematica.

Primele etape ale concursului vor avea loc online in februarie si martie 2021 si vor fi coordonate de filialele locale ale Societatii de Stiinte Matematice si cu ajutorul profesorilor de matematica de la clasa.

Urmatoarea etapa, regionala, va avea loc online sau in centre de concurs, in functie de evolutia pandemiei, fiind coordonate de comisiile regionale ale Societatii de Stiinte Matematice.

Potrivit anuntului, ultima etapa, nationala, va furniza si elevii calificati la probele de baraj pentru formarea loturilor nationale de matematica.

Olimpiada Internationala de Matematica din 2021, editia cu numarul 62, ar urma sa aiba loc in in Rusia, la Sankt Pertersburg, in perioada 14-24 iulie 2021. Editia din 2020 a Olimpiadei Internationale de Matematica s-a desfasurat online, elevii romani obtinand o medalie de aur, doua medalii de argint si trei medalii de bronz. In clasamentul pe tari, Romania a ocupat locul 15.


Citeste anuntul complet aici.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu