characters characters

Ne fac copiii mai fericiti?

02 septembrie 2011    |   368 vizualizări
Ne fac copiii mai fericiti?Noi cercetari arata ca intemeierea unei familii nu ii face pe parinti mai fericiti decat persoanele care nu au copii si ca parintii exagereaza atunci cand descriu fericirea pe care le-o produce faptul ca au copii.

In cartea sa, “The Happiness Equation” (Ecuatia fericirii), Nick Powdthavee lanseaza o  teorie despre fericire care poate starni controverse printre parinti, arata un articol publicat pe Independent.co.uk.

Desi cei mai multi parinti afirma ca experienta de a creste copiii le-a imbogatit viata, Dr. Powdthavee, economist la Universitatea din York, crede ca acest lucru se intampla doar pentru ca exista o diferenta intre lucrurile despre care credem ca ne fac fericiti si lucrurile despre care studiile arata ca ne fac fericiti cu adevarat.

Astfel, parintii care au participat la cercetare si a caror fericire a fost masurata, au indicat ca au un nivel de fericire asemanator cu al persoanelor care nu au copii.

De asemenea, Robin Simon, profesor de sociologie la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord, arata ca niciun grup de parinti (casatoriti, singuri, vitregi sau parinti de copii adulti) nu a declarat un nivel semnificativ mai mare de implinire emotionala decat a persoanelor care nu au copii. Astfel, dintre cele trei componente esentiale ale vietii de adult (cariera, prietenia si experienta de parinte), numai cresterea copiilor in sine nu contribuie la cresterea fericirii.

Sociologii explica stresul parintilor din ziua de azi prin mitul perfectiunii parentale. Robin Simon declara ca “In ultimii 20 ani, cresterea copiilor a castigat o implicare emotionala mult prea puternica, aceasta fiind popular numita “parenting de tip elicopter”, in care copiii reprezinta centrul universului parintilor. “

Referitor la preocuparea exagerata a parintilor, economistul american Bryan Caplan, de la Universitatea George Mason din Fairfax, Virginia declara ca:”Daca iti place sa citesti impreuna cu copilul tau, este minunat. Dar, daca sari peste povestea de seara, nu inseamna ca ii afectezi inteligenta, ca ii distrugi sansele de a intra mai tarziu la facultate sau ca il condamni la un job fara perspective.” Asadar, o posibila solutie la problemele intampinate in cresterea copiilor ar fi adoptarea unei atitudini mai relaxate.

Ce parere ai despre rezultatele acestui studiului? Ne fac copiii mai fericiti?


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu