characters characters

“Muzica, software-ul si Internetul. Ghid pentru parinti si profesori” se lanseaza online cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale

26 aprilie 2011    |   922 vizualizări
 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (26 Aprilie) are loc lansarea Ghidului electronic “Muzica, software-ul si Internetul. Ghid pentru parinti si profesori”, editat de Childnet International si adaptat pentru Romania de Asociatia Industriei Muzicale din Romania (AIMR) si Business Software Alliance (BSA), cu sprijinul Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor.

Ghidul comunica, intr-un limbaj accesibil, principiile corecte de accesare a continuturilor de divertisment si a software-ului pe Internet. Lansat in varianta electronica, “Muzica, software-ul si Internetul. Ghid pentru parinti si profesori” ofera parintilor subiectele de discutie cu copiii si permite tiparirea in vederea utilizarii de catre profesorii in lectii de dirigentie, de muzica, laborator de Internet, materii optionale. In viitorul foarte apropiat si la cererea cadrelor didactice, ghidul va aparea si in editia tiparita.

Cele opt pagini ale ghidului abordeaza urmatoarele subiecte: Muzica si Software-ul pe Internet; Ramai conectat in mod legal; Ce poti si ce nu poti face online cu muzica si software-ul, Online – sigur si responsabil; Glosar de termeni; Sugestii pentru parinti si profesori.

“Muzica, software-ul si Internetul. Ghid pentru parinti si profesori” este adaptarea pentru Romania a ghidului international lansat in a treia editie in noiembrie 2010 de Childnet si Pro Music, “Music, Film, TV and the Internet – a guide for parents and teachers”, care a circulat in 20 de tari, tradus in 14 limbi in ultimii ani.
 

Adaptarile acestui ghid in alte limbi sunt disponibile la adresa Pro-Music.org.

 

____________________
Pentru detalii contactati:
Valeria Constantin
Mobil: 0745.654.877
e-mail: valeria.constantin@aimr.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu