characters characters

Muzica ajuta copiii sa obtina rezultate scolare mai bune

13 august 2014    |   473 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/rolandslakis/133494131
; autor: Rolands Lakis


Studii recente realizate de cercetatorii din Boston au aratat ca exista o legatura biologica intre ascultarea frecventa si de timpurie a muzicii si imbunatatirea functionarii creierului atat la copii, cat si in cazul adultilor. Mai exact, muzica influenteaza benefic ceea ce cercetatorii numesc “functii executive”, care sunt active atunci cand procesam si retinem repede informatii, ne controlam comportamentul, luam decizii, rezolvam probleme, planificam si ne acomodam la schimbarile care au loc in jurul nostru.


“Stim ca functiile executive reprezinta un factor foarte important pentru rezultatele scolare bune, chiar mai important decat coeficientul de inteligenta, de aceea credem ca descoperirile noastre sunt foarte importante pentru educatie. In timp ce multe scoli elimina orele de muzica din programa lor si prefera sa acorde mai mult timp pregatirii pentru teste, noi am reusit sa demonstram ca pregatirea muzicala de fapt ajuta copiii sa aiba mai bune rezultate scolare”, sustin cercetatorii.


Rezultatele studiului arata ca atat copiii si adultii care au invatat sa cante la un instrument muzical sau care pur si simplu asculta frecvent muzica, au rezultate mai bune la teste ce masoara abilitatile mentale, decat cei care nu au cunostinte sau abilitati muzicale. “Rezultatele sunt importante si in ceea ce ii priveste pe copiii cu diferite probleme legate de functiile executive, precum copiii cu ADHD, iar cercetari viitoare sunt necesare pentru a vedea daca putem utiliza muzica ca un instrument de interventie terapeutica”, au mai adaugat cercetatorii.


Sursa:BostonMagazine.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu