characters characters

Modelul educational care naste genii: Cat din copilaria celor mici sunt dispusi sa sacrifice unii parinti in numele unui viitor luminos?

18 ianuarie 2011    |   580 vizualizări

Fara intalniri de joaca, fara televizor si jocuri pe calculator, fara nopti petrecute la prieteni – asa arata o mica parte din lista activitatilor interzise de o mama hotarata sa faca din copiii ei un exemplu de succes. Multi dintre noi ar numi asta armata, mamele o numesc insa “educatie chinezeasca”.


Studiile arata ca, prin comparatie cu parintii vestici, cei asiatici petrec cam de 10 ori mai mult timp cu copiii ajutandu-i sa studiez. In schimb, copiii vestici sunt mai implicati in activitati sportive.


Articol complet: SmartWoman.Hotnews.ro

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Gabriela Vochescu
    Gabriela Vochescu    19.01.2011 - 16:43
    Mi-a placut un comentariu la respectivul articol:A invata inseamna a sti,a sti inseamna a fi puternic, a fi puternic inseamna a fi liber".Frumos spus!

    Ceea ce multi nu constientizeaza este ca disciplina este cheia performantei.

    Metoda asiatica de educatie a copilului este mult prea rigida si cred ca poate avea un impact psihologic negativ asupra copilului.Chiar daca in final copilul obtine o performanta,faptul ca a fost privat de copilarie,de o etapa de evolutie naturala si atat de importanta pentru dezvoltarea ulterioara a unui adult,face ca acesta sa aiba un mare "handicap"emotional.

    Ce este de retinut,ma repet,este faptul ca fara disciplina nu se poate obtine performanta.