characters characters

Meditatii in randul elevilor britanici

09 noiembrie 2015    |   305 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Elevi britaniciSe pare ca 5% din copiii de 7 ani si 22% din copiii britanici de 11 ani fac meditatii in mod regulat.  Acest lucru indica presiunea pe care parintii o resimt pentru a-si ajuta copiii sa aiba cat mai bune rezultate, in comparatie cu alti copii si raportat la notele obtinute la scoala.

Un studiu realizat pe 19 000 de copii nascuti in Marea Britanie in anul 2000 si 2001 de-a lungul intregii copilarii arata modul in care copiii isi petrec timpul in afara orelor de scoala si activitatile in care sunt implicati.

Studiul a aratat ca in randul populatiei britanice, copiii de 7 ani fac meditatii in proportie de 5%, spre deosebire de copiii din alte tari, unde meditatiile incep la varste putin mai ridicate. De asemenea, 40% dintre copiii in varsta de 11 ani, provenind din familii din grupuri etnice minoritare fac meditatii la engleza, la matematica sau pentru pregatirea pentru admiterea in alte scoli.

Specialistii sustin ca e vorba de „scolarizarea copilariei”, expresie folosita pentru presiunea la care sunt supusi atat parintii, cat si copiii de a obtine rezultate scolare bune de la cele mai mici varste. Astfel, scoala si educatia devin principalele aspecte care definesc copilaria.

Copilul tau face meditatii? De la ce varsta a inceput?

Sursa: TheConversation.com


*Sursa foto: stockimages, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu