characters characters

Materiile la care se sustin teze in anul scolar 2021-2022

09 noiembrie 2021    |   729 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

teze 2021 2022
Ministerul Educatiei a publicat o serie de precizari privind sustinerea tezelor in anul scolar 2021-2022.

1. In baza prevederilor Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar aprobat prin Ordinul de ministru nr. 5.447/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, disciplinele la care se sustin lucrari scrise de evaluare semestriala (teze) se stabilesc de catre Ministerul Educatiei.

2. In functie de situatia epidemiologica existenta la nivelul fiecarei unitati de invatamant, respectiv al fiecarei formatiuni de studiu (clase), conducerea unitatii de invatamant stabileste, prin decizie a consiliului de administratie, calendarul desfasurarii tezelor pana la sfarsitul fiecarui semestru al anului scolar 2021 - 2022. In primul semestru, tezele vor fi programate incepand, de regula, cu data de 6 decembrie 2021.

3. In unitatile de invatamant gimnazial, liceal si profesional cu predare in limbile minoritatilor nationale, precum si la clasele de nivel gimnazial, liceal si profesional cu predare in limbile minoritatilor nationale, pe langa lucrarile scrise mentionate in lista, se sustine lucrare scrisa semestriala si la limba si literatura materna, indiferent de nivel, filiera, profil, specializare/calificare profesionala, an de studiu si forma de scolarizare.

4. La clasa a VII-a si a VIII-a, la clasele cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv, pe langa lucrarile scrise mentionate in lista, se sustine lucrare scrisa semestriala si la limba moderna respectiva, conform prevederilor art. 5 din Regulamentul - cadru de organizare si functionare a claselor cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv, respectiv bilingv in unitatile de invatamant preuniversitar aprobat prin Ordinul de ministru nr. 4.797/2017.

5. La clasele din invatamantul liceal cu predare in regim bilingv sau intensiv a unei limbi moderne, indiferent de specializare/calificare profesionala, pe langa lucrarile scrise mentionate in lista, se sustine lucrare scrisa semestriala si la limba moderna respectiva conform prevederilor art. 5 din Regulamentul - cadru de organizare si functionare a claselor cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv, respectiv bilingv in unitatile de invatamant preuniversitar aprobat prin Ordinul de ministru nr. 4.797/2017.

6. In cazurile in care o lucrare scrisa semestriala se sustine la o disciplina la alegere dintr-o lista de discipline, elevii vor opta in scris pentru disciplina aleasa din lista. Optiunile elevilor raman valabile pe parcursul intregului an scolar.

7. In invatamantul special care utilizeaza curriculumul scolii de masa sau curriculumul scolii de masa adaptat, asigurand aceleasi finalitati ca invatamantul de masa, se sustin tezele prevazute pentru invatamantul de masa. In unitatile de invatamant care utilizeaza curriculumul invatamantului special, elevii sustin teze la limba si literatura romana si matematica, incepand cu clasa a VI-a, cu exceptia celor cu deficiente grave/profunde/asociate, inclusiv surdocecitate, al caror progres se evalueaza prin calificative.

8. Lista disciplinelor la care se sustin lucrari scrise de evaluare semestriala (teze) este disponibila aici.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu