characters characters

Matematica reorganizeaza creierul

18 septembrie 2014    |   964 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/chefranden/4596604619/


“Cu cat petreci mai mult timp rezolvand probleme si exercitii de memorizare si de multiplicare, cu atat esti un matematician mai bun” sustine un nou studiu realizat de Universitatea Standford. Studiul arata ca invatarea pe de rost a tablei inmultirii ii ajuta pe copii sa aiba rezultate mai bune la matematica.


Creierul pare sa se reorganizeze din punct de vedere al structurii de fiecare data cand facem calcule matematice. Multe dintre rezultatele operatiilor matematice sunt deja stocate in memoria noastra, nefiind nevoie sa le calculam de fiecare data.


Copiii trec de la faza in care calculeaza in minte sau pe degete rezultatul unei operatii matematice la faza in care extrag din memorie rezultatul acesteia la varsta de 8-9 ani. La aceasta varsta, sunt realizate operatii de adunare si scadere de baza. Unii copii pot face aceasta trecere mai devreme decat altii. Dupa ce copiii au retinut in memorie rezultatele acestor operatii de baza, se pot ocupa mai usor de exercitii mai complicate.


Aceste descoperiri sunt importante fiindca pot duce la strategii mai eficiente de predare a matematicii si de invatare. De exemplu, copiii invata mai usor tabla inmultirii daca inverseaza ordinea calculelor atunci cand isi verifica cunostintele: in loc sa calculeze 3x2, 3x3, 3x4 etc., calculeaza 3x7 inainte de 3x4.


Sursa: TimeForKids.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu