characters characters

Ministerul Educatiei anunta sesiuni online de consiliere pentru parinti si cadrele didactice in perioada scolii online

09 noiembrie 2020    |   322 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

masuri luate de Ministerul Educatiei pentru scoala online
Monica Cristina Anisie, ministrul educatiei si cercetarii, a avut astazi, 9 noiembrie, o videoconferinta cu inspectorii scolari generali, inspectorii scolari generali adjuncti si directorii Centrelor Judetene de Resurse si Asistenta Educationala/Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE/CMBRAE).

In cadrul videoconferintei, ministrul educatiei si cercetarii a prezentat masurile adoptate pentru aceasta perioada de suspendare a cursurilor care presupun prezenta fizica a prescolarilor si elevilor. Masurile vizeaza componenta educationala (continuarea procesului de predare-invatare-evaluare) si cea socio-emotionala (oferirea de consiliere psihologica pentru elevi, profesori si parinti).

In acest sens, inspectoratele scolare vor elabora un plan local de interventie pentru fiecare unitate de invatamânt, pornind de la nevoile specifice, astfel incât toti copiii sa aiba acces la educatie.

Fiecare inspectorat, prin intermediul CJRAE/CMBRAE, va pune la dispozitie, zilnic, de luni pâna vineri, in intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonica de consiliere, destinata elevilor si parintilor. Acestia vor fi sprijiniti de specialisti pentru a gestiona mai usor aceasta perioada in care exista nevoie de indrumare, sprijin emotional si consiliere. Numerele de telefon vor fi afisate pe site-urile inspectoratelor scolare si pe paginile web ale Ministerului Educatiei si Cercetarii: www.edu.ro si educatiacontinua.edu.ro.

In contextul actual, pentru a veni in sprijinul elevilor si al cadrelor didactice, consilierii scolari vor participa si la orele de dirigentie. Complementar, CJRAE/CMBRAE vor organiza si sesiuni online pentru profesorii diriginti, dar si pentru parinti, sesiuni care au drept scop sprijinirea eforturilor de gestionare a diferitelor situatii cu care se pot confrunta in aceasta perioada.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu