characters characters

Ce masuri de siguranta vor fi luate in scoli in perioada pregatirii pentru examenele nationale

13 mai 2020    |   593 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

masuri de siguranta in scoli in perioada pregatirii pentru examene
Ministerul Educatiei a publicat Ordinul de Ministru care stabileste masurile de siguranta luate in contextul pandemiei Covid-19 in scoli, in perioada 2-12 iunie 2020, destinata pregatirii pentru examenele nationale.

La intrarea in scoala va fi masurata temperatura (care nu trebuie sa depaseasca 37 grade Celsius) profesorilor, elevilor si altor angajati ai scolii, de catre cadre medicale prezente pe toata durata desfasurarii activitatii.

Nu li se va permite accesul in scoala elevilor sau profesorilor care prezinta simptome sau au o stare de sanatate precara.

Parintii vor decide daca elevii vor participa la activitatile de pregatire pentru examen, in functie de gradul de risc al membrilor familiei sau al elevilor. Elevii care decid sa nu participe la pregatirea pentru examene in scoala vor beneficia de pregatire online sau li se vor asigura resurse educationale.

Vor fi respectate normele de distantare fizica pe tot traseul parcurs de elevi de la intrarea in curtea scolii pana la clasa.

Elevii vor fi insotiti de cadrul didactic de la accesul in scoala pana la clasa si invers.

La intrarea in scoala, copiilor li se vor asigura echipamente de protectie (masti, substante dezinfectante pentru maini, covorase dezinfectante).

Traseul si directia de mers in scoala vor fi semnalizate corespunzator, pentru a se asigura regulile distantarii sociale.

Elevii si tot personalul prezent in scoala vor purta masti de protectie pe toata durata activitatilor si isi vor igieniza regulat mainile.

In sala de clasa vor fiprezenti maxim 10 elevi, situati la 2 metri distanta unul de celalalt.

Pregatirea pentru examene va avea o durata maxima de 3 ore pe zi pentru elevii de liceu si de maxim 2 ore pentru elevii de gimnaziu. In scolile in care pregatirea se va realiza in doua schimburi, va fi prevazut un interval de 2 ore intre acestea, astfel incat clasele sa fie dezinfectate timp de o ora.

Pauzele dintre orele de pregatire vor fi organizate intercalat, astfel incat elevii din clase diferite sa nu interactioneze.

Elevii vor folosi aceeasi sala de clasa pentru toata durata pregatirii pentru examene.

Mastile vor fi colectate in locuri speciale, semnalizate corespunzator.

Copiii vor primi masti noi la plecarea spre casa.


Citeste intregul ordin de Ministru aici.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu