characters characters

Mama care isi lasa fiica de 11 ani sa calatoreasca singura prin Europa

08 august 2014    |   344 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.


*Sursa foto: DailyMail.co.uk


Anne Atkins este scriitoare, mama a cinci copii si subiectul discutiilor aprinse pe internet, dupa ce a publicat un articol in care descrie cum isi incurajeaza fetita cea mai mica sa calatoreasca singura cu avionul, inca de la varsta de 9 ani.


Fiica sa, Rosalie, a calatorit prima data singura cu avionul cand avea 9 ani si a mers in Lyons, Franta, pentru un schimb de experienta, intr-o familie de francezi pe care nu ii mai intalnise inainte, fara a cunoaste limba franceza. A fost supravegheata in timpul zborului de catre angajatii companiei aeriene si a fost asteptata la aeroport de catre familia care urma sa o gazduiasca. In prezent, fetita de 11 ani va calatori singura pana la Paris, unde va fi asteptata de o prietena de familie.


Anne Atkins declara ca a procedat astfel cu toti copiii ei, lasandu-i sa fie independenti si invatandu-i sa se descurce singuri.


A incurajat-o pe Rosalie sa mearga singura la scoala de la varsta de 5 ani, cand avea de parcurs o distanta scurta de acasa la scoala si putea fi supravegheata din usa casei pana ajungea la scoala. Dar conducerea scolii a obiectat fata de aceasta alegere. Asa ca atunci cand, dupa un an, s-au mutat in alt oras, Anne i-a permis fetitei sale sa parcurga singura distanta de aproximativ 1 kilometru jumatate (o mila) dintre casa si scoala.


Anne a trebuit sa se confrunte cu ingrijorarile exprimate de parintii colegilor fiicei sale, care considerau ca isi pune fiica in pericol lasand-o sa mearga singura la scoala.


Insa Rosalie are experienta cand vine vorba de calatorit singura cu autobuzul sau avionul: si-a vizitat surorile sale in Cambridge si Londra si a calatorit tot singura pentru a ajunge la o scoala de muzica aflata la o distanta de 200 de mile de casa.


Anne Atkins raspunde parintilor ingrijorati sau uimiti de alegerea ei spunand ca studiile arata ca astazi mor mai multi copii in accidente auto atunci cand se afla in masina decat cand sunt pe strada si ca numarul de rapiri nu este mai ridicat ca acum 50 ani. Ce s-a schimbat insa este perceptia parintilor asupra pericolelor si felul in care sunt prezentate cazurile de rapiri de copii. De asemenea, Anne este mandra de fiica ei care se poate descurca singura atunci cand trebuie sa schimbe un tren sau sa faca fata schimbarilor de orar al trenurilor si ca stie sa aiba grija de ea atunci cand este singura.


In plus, arata ca parintii care isi protejeaza copiii excesiv procedeaza astfel din egoism si din cauza propriilor temeri, alegand o cale mai simpla decat aceea de a-i invata sa fie independenti.


La randul ei, Rosalie declara ca „Imi place ca parintii mei au incredere in mine. Acest lucru te pregateste pentru maturitate.”

Sursa: DailyMail.co.uk

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu