characters characters

Luni, 16 mai, a inceput la Brasov, sesiunea speciala a examenului national de bacalaureat

17 mai 2016    |   230 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

sesiune speciala bac 2016
Colegiul „Nicoale Titulescu” din Brasov gazduieste, in perioada 16 - 27 mai, sesiunea speciala a examenului de bacalaureat pentru absolventii de liceu din loturile nationale care se pregatesc pentru competitiile internationale sportive sau pe discipline, precum si pentru liceenii care sustin admiterea in universitatile din strainatate in aceeasi perioada cu prima sesiune a bacalaureatului.

Pentru sustinerea examenului in sesiunea speciala s-au inscris 237 de elevi de clasa a XII-a, aflati in pregatire sau in etapele de selectie pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta Romania atat la olimpiadele internationale pe discipline, cat si la diverse competitii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum si in situatia de a participa la examene de admitere in universitati din strainatate.

Sesiunea speciala a inceput astazi, 16 mai, si va continua marti, 17 mai, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna. In zilele de 18 si 19 mai este programata evaluarea competentelor digitale, iar in 20 si 21 mai se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise au urmatorul calendar: 23 mai (limba si literatura romana), 24 mai (proba obligatorie a profilului), 25 mai (proba la alegere a profilului si specializarii), 26 mai (limba si literatura materna). Afisarea primelor rezultate, la sediul Colegiului „Nicolae Titulescu", este prevazuta pentru data de 26 mai (pana la ora 18:00). Contestatiile pot fi depuse in cursul aceleiasi zile, in intervalul orar 18:00 - 20:00. Acestea vor fi solutionate in data de 27 mai, zi in care vor fi afisate si rezultatele finale.

Precizam ca sesiunea speciala a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adreseaza elevilor care indeplinesc urmatoarele conditii: participa la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau sustin examenul de admitere la universitati din strainatate si au facut dovada ca:

a) au fost acceptati, in etapa preliminara, la universitatile  din strainatate care le solicita pentru inscriere diploma de bacalaureat, inainte de finalizarea examenului national de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016;

b) probele de admitere sunt programate in acelasi timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016.


Elevii care sustin examenul de bacalaureat in sesiunea speciala isi asuma intreaga raspundere pentru parcurgerea integrala a materiei din care sunt elaborate subiectele de examen.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/83633410@N07/7658241744/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu